Šport
31 ogledov

Po Weylandtu odšel še Tondó

Xavier Tondó bi na letošnjem Touru napadal uvrstitev med prvo deseterico. (Foto: Žurnal24 main
Po smrti Wouterja Weylandta na Giru je kolesarski svet v ponedeljek šokirala vest, da je na svojem domu po spletu nenavadnih okoliščin umrl še španski kolesar Xavier Tondó.

Na domačem domu v Granadi je v ponedeljek v nenavadni nesreči preminul 32-letni španski profesionalni kolesar Xavier Tondó, član ekipe Movistar. Španska policija je potrdila, da je bil za Tondá usoden splet sila nesrečnih okoliščin, ko ga je njegov osebni avtomobil stisnil ob kovinska garažna vrata.

Tondó se je dopoldne skupaj s prijateljem Benatom Intxaustijem odpravljal na trening na Sierro Nevado. Po informacijah policije je Tondó skušal spraviti avto iz garaže, vendar pa se samodejna garažna vrata niso hotela odpreti, zato se je sam odpravil odpreti vrata, pri tem pa se je avto premaknil in ga stisnil ob vrata. Tondú ni bilo več pomoči.

Novico o smrti so potrdili tudi v njegovi ekipi Movistar. Tondó se je nameraval udeležiti letošnje dirke po Franciji, na kateri je bil eden izmed resnih kandidatov za uvrstitev v deseterico najboljših v skupnem seštevku. V letošnji sezoni je Tondó slavil dve zmagi. Najprej je januarja slavil v četrti etapi dirke Tour de San Luis. Zatem je aprila slavil v skupnem seštevku dirke Po Kastilji in Leonu. Lani je slavil etapno zmago na dirki Pariz–Nica in dirko po Španiji končal na šestem mestu v skupnem seštevku.

Sožalje svojcem je izrazil Tondóv rojak Alberto Contador, trikratni zmagovalec Toura: "Tondó je bil izjemen človek, ki je bil predan kolesarstvu kot nihče drug. Zelo težko je razumeti, kako se lahko življenje v hipu nesrečno obrne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.