Šport
17 ogledov

Po zgodovinskem uspehu jih čakajo Slovenci

Ukrajina Italija EuroBasket Stožice Saša Despot
Včerajšnja zmaga proti Italiji je reprezentanci Ukrajine prinesla zgodovinsko uvrstitev na svetovno prvenstvo. Drevi ob 21. uri se bodo Ukrajinci za slovo od letošnjega EuroBasketa pomerili proti slovenski izbrani vrsti.

“Po porazu proti Hrvaški se nismo predali malodušju. Že v slačilnici smo se pogovorili o napakah in se začeli pripravljati na tekmo proti Italiji. To se nam je obrestovalo z zmago, ki nas pelje na svetovno prvenstvo v Španiji,” je bil včeraj popoldne navdušen Maksim Pustozvonov.

Navdušenje po zgodovinski zmage se v ukrajinskem taboru ni poleglo še pozno v večer, tako košarkarji kot strokovni štab pa so bolj malo besed namenili današnjemu dvoboju. Pustozvonov je imel v mislih le svetovno prvenstvo: “Morda še vedno nismo povsem dojeli, kaj smo dosegli. Nihče izmed nas še ni zaigral na svetovnem prvenstvu. To je zgodovinski dogodek za našo reprezentanco in celotno ukrajinsko košarko.”

Navdušen tudi Volkov

Veselje je s svojimi košarkarji delil tudi predsednik ukrajinske košarkarske zveze Aleksander Volkov: “Le malo ljudi je verjelo v nas. Ta zmaga je zelo pomembna za razvoj ukrajinske košarke. Sedaj nas čaka še več dela, ki pa ga bomo z veseljem opravili.”

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.