Šport
14 ogledov

Po zmagi zdaj Taljat in Božič peta

Taljat-Božič_nina_jelenc Žurnal24 main
Kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta v finalu druge tekme za pokal Pirenejev v Franciji zasedla peto mesto. Blizu najboljše deseterice je bil tudi kanuist Nejc Kravanja, ki je bil tokrat dvanajsti.

Potem ko sta bila Luka Božič in Sašo Taljat najboljša na prvi tekmi za pokal Pirenejev v Španiji, sta dobro nastopila tudi na drugi, vendar pa tokrat ostala brez zmagovalnih stopničk. Na koncu sta bila peta, za stopničkami pa zaostala za manj kot dve sekundi. "Z vožnjo sva zadovoljna, čeprav nama v zgornjem delu čoln ni stekel in se nisva ujela v veslanju. Vseeno sva izboljšala polfinalni čas in sva za to obdobje kar hitra. Najpomembnejše pa je, da sva oba zadovoljna," je po finalu povedal Taljat. Prva tri mesta v kategoriji dvojcev so zasedli Francozi; Gauthier Klauss in Matthieu Peche sta bila najboljša.

Dobro je nastopil tudi kanuist Nejc Kravanja, ki je bil dvanajsti. Zmagal je domačin Denis Gargaud Chanut. Edina slovenska predstavnica na tekmi Nina Mozetič je bila 27., nekoliko skromnejše rezultate pa so dosegli tudi kajakaši, saj se nihče ni uvrstil med najboljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.