Šport
19 ogledov

Pobiralec žog ga bo stal 20 tisoč evrov

kevin de bruyne Retuers
Nemška nogometna zveza je Kevinu De Bruynu zaradi žaljenja pobiralca žog naložila kazen v višini 20.000 evrov

Nenavadna afera, ki se je v Nemčiji sprožila potem, ko so kamere na dvoboju med Frankfurtom in Wolfsburgom posnele nogometaša volkov Kevina De Bruyna, kako je izrekel žaljivko pobiralcu žog, ker mu ni hotel hitro podati okroglega usnja, je dobila svoj epilog. Športno sodišče nemške krovne nogometne organizacije je določilo, da mora trenutno prvo ime Bundeslige zaradi nešportnega vedenja plačati 20.000 evrov kazni.

Tako igralec kot klub imata do danes sicer možnost za pritožbo na odločitev, toda iz vrst prvih zasledovalcev münchenskega Bayerna so takoj sporočili, da so skupaj z De Bruynom sprejeli kazen in da je s tem zadeva zaključena. Za Wolfsburg je vsekakor najbolj pomembno, da Belgijec, ki je po zimskem premoru na treh tekmah dosegel kar pet zadetkov, zaradi nepremišljene poteze ne bo izpustil nobene prvenstvene preizkušnje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.