Šport
25 ogledov

Pobiralec žog omedlel med obračunom

pobiralec žog op avstralije vročinska kap
1/5
Reuters
Peklenske temperature v Melbournu so drugi dan OP Avstralije že terjale svoj davek. Najvišjo ceno sta plačala kanadski tenisač Frank Dančević in pobiralec žog, ki sta za nekaj časa celo izgubila zavest.

Današnji obračun bi se lahko za Franka Dančevića končal še slabše kot zgolj s predajo tekme. Kanadčan se je sredi drugega niza proti Francozu Benoitu Paireju pri 41 stopinj Celzija zgrudil in za minuto izgubil zavest. Orgnizatorje obtožuje, da so za izvedbo prvenstva pripravljeni žrtvovati tenisače.

"Mislim da je to nečloveško. Mislim da to ni pravično do nikogar, ne do igralcev, ne do navijačev in ne do šprota, ko vidiš kako igralci predajajo dvoboje in izgubljajo zavest. Celo življenje že igram pet nizov dolge dvoboje in to, da sem izgubil zavest po nizu in pol ni normalno," je dejal Dančević. "Veliko tenisačev na turnirju se pritožuje in ima probleme zaradi neverjetne vročine. Toda oni  bodo še kar nadaljujevali s tekmami ob teh nemogoči pogojih dokler nekdo ne umre. Jaz osebno menim, da to ni pošteno in mislim, da se veliko tenisačev strinja z mano," je še dodal Kanadčan.

Organizatorji vztrajajo pri svojem

Organizatorji kljub temu, da so temperature narasle tudi do 42,5 stopinj Celzija trdijo, da razmere še niso dosegle stopnje, ko bi bilo potrebno tekme prekinjati. Podaljšali so zgolj odmor med drugim in tretjim setom na deset minut.

"Treba je doseči minimalen prag, kar pa se ni zgodilo in zdi se, da bodo razmere nekaj časa še zdržale. Čeprav je vroče in neprijetno, je vlažnost nizka, kar pomeni, da se bo igra nadaljevala," je dejal direktor turnirja Wayne Mckewen, mož, ki edini lahko sprejme odločitev o prkekintvi dovoboja.

Pobiralec žog izgubil zavest

Zdravniško pomoč je potreboval tudi pobiralec žog na obračunu Kanadčana Milosa Raonića in Španca Daniela Gimena-Traverja. Mladenič je zaradi vročine, ki je pripekala na igrišče številka osem, za nekaj trenutkov izgubil zavest, pa zaslugi hitre reakcije Gimena-Traverja in linijskih sodnikov pa se je vse skupaj končalo brez hujših posledic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.