Šport
23 ogledov

Poche preprečil domače slavje

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Pod streho je še zadnji Glavni turnir sezone serije World Series of Poker Circuit. Med 382 tekmovalci ima te dni največ razlogov za zadovoljstvo 29-letni profesionalni pokeraš iz Luisiane Jonathan Poche.

Jonathanu Pochu je v izdihljajih letošnje WSOP-C sezone uspelo priti do šampionskega prstana in pripadajočih 121.017$ nagrade. A pojdimo lepo počasi, saj so si svoje mesto v središču pozornosti prej prislužili še drugi finalisti. Prvi, ki je stopil pod žaromete je bil Jim McBride, ki je vse stavil na {8-Spades}{8-Clubs}, a nesrečno naletel na vodilnega Todda Wooda, ki je v rokah držal {A-Spades}{Q-Spades}. Slednji je s skupnimi kartami {Q-Hearts}{5-Diamonds}{3-Hearts}{J-Spades}{A-Hearts} na koncu celo sestavil najvišja dva para in tako McBrida pospešeno poslal med gledalce (9. mesto – 11.441$).

Naslednji, ki je le nekaj iger kasneje ostal brez svojih žetonov, je bil Matt Waxman, ki se je s {K-Clubs}{Q-Diamonds} zaletel naravnost v {K-Spades}{K-Diamonds} Bobbyja Toya. Skupne karte {6-Clubs}{6-Diamonds}{4-Hearts}{6-Hearts}{10-Diamonds} so nato le še potrdile zmago izzivalca in tako je bilo tudi za Waxmana, sanj o naslovu kaj hitro konec (8. mesto – 14.324$). Na 7. mestu (18.185$) je turnir končal Billie Payne, za katerega je bil prav tako usoden par osmic, s katerim se je Payne zaletel v Pochev par asov. Rešitve zanj ni bilo in tudi on se je moral posloviti. Še preden pa se bi lahko polegel prah po njegovi izločitvi, že je za mizo zevalo novo prazno mesto, ki ga je za seboj pustil Jake Bazeley. Slednji je vse svoje upe na koncu polagal na {A-Clubs}{6-Clubs}, a pri tem naletel na Wooda z {A-Diamonds}{K-Diamonds} in kmalu zatem, ko so na mizi pristale vse skupne karte, ki so ga popolnoma zgrešile, tudi podpisal svojo kapitulacijo (6. mesto – 23.416$).

Scott Zakheim je bil morda eden najmanj opaznih igralcev na finalni mizi, ki je v ospredje pravzaprav stopil samo v eni igri, pa še ta je bila zanj usodna. V tej igri je Zakheim zarinil z {A-Diamonds}{K-Hearts}, njegovo stavo pa je s {Q-Spades}{Q-Diamonds} izenačil le kasnejši prvak Poche. Slednji se je uspešno ubranil vseh napadov in tako na koncu prišel še do enega skalpa in lepe količine žetonov (5. mesto – 30.595$). Kljub začetnemu vodstvu in zelo dobri igri na finalki, je kot naslednji izpadel Todd Wood, ki s {K-Hearts}{7-Hearts} v svoji zadnji igri ni bil kos {K-Clubs}{Q-Hearts} Josha Evansa (4. mesto – 40.573$).

S to zmago se je Evans sicer vrnil v igro za zmago, a je ob velikem preskoku v višini slepih stav hitro moral priti do novih žetonov, če je še želel ujeti vodilnega Toya. Tako je Evans kmalu v igro ponovno spravil vse svoje žetone – tokrat z {J-Spades}{J-Clubs}, a je pri tem nesrečno naletel na Pocha z {A-Spades}{K-Spades}. Kasnejši zmagovalec je uspel sestaviti par asov, ki je na koncu zadoščal za preboj v sklepni del turnirja, medtem ko se je moral Evas zadovoljiti z osvojenim 3. mestom (54.644$).

Pred začetkom heads-up dela turnirja sta bila oba finalist praktično poravnana po številu žetonov, vendar pa je nato Poche že po prvi igri dal nasprotniku vedeti, da je naslov prvaka tokrat rezerviran samo zanj. Poche je namreč dobil prav vse največje igre in tako v roku vsega ene ure, nasprotnika pripeljal na beraško palico. V zadnji igri večera je nato Toye zarinil z {J-Spades}{8-Hearts}, s čimer pa ni bil kos Pochu in njegovemu paru osmic, ki je potem, ko so na mizi pristale skupne karte {5-Spades}{3-Diamonds}{2-Clubs}{6-Diamonds}{5-Hearts} tudi zadoščal za zmago in Pochev prvi naslov WSOP-Circuit prvaka. Na drugi strani je Bobby Toye na koncu za dobre igre v žep pospravil 74.783$, a bo moral na svoj prvi šampionski prstan počakati še vsaj do prvega turnirja naslednje sezone World Series of Poker Circuit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.