Šport
17 ogledov

Pod zaščito oboroženih varnostnikov

manny pacquiao EPA
Pred telovadnico, v kateri Manny Pacquiao snuje načrt, kako premagati Floyda Mayweatherja, patruljira sedem oboroženih varnostnikov.

Boksarki klub The Wild Card, ki ga vodi priznani trener Freddie Roach, je v teh dneh prizorišče treningov Mannyja Pacquiaoja. Filipinec se namreč pripravlja na 300 milijonov dolarjev vreden obračun s Floydom Mayweatherjem ml.

floyd mayweather | Avtor: EPA EPA
Prizorišče, kjer si navijači Pacquiaoja sicer lahko ogledajo v akciji, je pred dvobojem desetletja povsem zastraženo. Zasebnost 36-letnega boksarja namreč varujejo oboroženi varnostniki, katerih naloga je, da preprečijo kakršenkoli poskus sabotaže in v ljudeh vzbujajo občutek strahospoštovanja, je pojasnil Roach.

''Floyd je povsem nespoštljiv. Manny je popoln vzornik, medtem ko Mayweather še zdaleč ne. Mannyju sem dejal, da ga moramo premagati za ves svet. Floydove noge se ne premikajo tako kot nekoč. Pameten je, a pri tako velikem dvoboju bo imel občutek, da mora več tvegati. Če pride do tega, bo to najboljše za Mannyja, ki bo z zmago opravil družbeno koristno delo,'' je v tradicionalnem slogu nasprotnika ustrahoval Roach.

V pričakovanju velikega spektakla

Boksarski svet je pred mesecem dni vendarle dočakal t.i. dvoboj desetletja. V Las Vegasu se bosta 2. maja pomerila 38-letni Floyd Mayweather in 35-letni Manny Pacquiao. Slednji naj bi zaslužil okoli 80 milijonov dolarjev, Američan še 40 milijonov več.

Mayweather naj bi v pripravah na veliki spopad sabotiral nasprotnika, trdijo v filipinskem taboru. Pacquiao naj bi se namreč dogovoril za sodelovanje s sparing partnerji, ki boksajo podobno kot Američan, vendar so ti ponudbo odklonili, ker naj bi jim Mayweather ponudil več denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.