Šport
14 ogledov

Podaja, gol in poraz Kopitarja

Anže Kopitar je uspešno izvedel kazenski strel, a to ni bilo dovolj za 46. zmago Žurnal24 main
Anže Kopitar je podal za vodstvo, zadel svoj kazenski strel, a bil na koncu z Los Angeles Kings poražen proti ekipi, ki bo bržkone njihov nasprotnik v prvem kolu končnice, Phoenix Coyotes.
Na Zahodu so znani že vsi potniki v končnico: Sharks, Blackhawks, Canucks, Coyotes, Kings, Red Wings, Predators in Avalanche. Na Vzhodu pa peterica: Capitals, Devils, Sabres, Penguins in Senators. Za preostala tri mesta se borijo Bruins, Canadiens, Fylers in Rangers.

Los Angeles Kings so v noči na petek izgubili zelo pomembno tekmo za samozavest, in to še na najbolj nezaželen način. Phoenix Coyotes so jih premagali po streljanju kazenskih strelov (3:2). Anže Kopitar je svoj kazenski strel zadel, odločil pa je gol Adriana Aucoina v četrti seriji kazenskih strelov (to je bil njegov sploh prvi gol iz kazenskega strela). Kojoti so letos dobili 14 od 19 tekem, ko so se streljali kazenski streli, prav tako so najboljši v ligi z zmagami za en sam gol (29). Zanje je bila to 50. zmaga v sezoni.

Sredi tretje tretjine so po zadetkih Drewa Doughtyja (po letošnji 46. podaji Kopitarja) in Jacka Johnsona Kralji vodili 2:0, nakar so v minuti in pol Kojoti izenačili in izsilili podaljšek. Coyotes imajo v rednem delu na programu le še eno tekmo, Kings pa dve. Moštvi sta trenutno na četrtem oziroma petem mestu zahodne konference in bi se tako lahko med seboj pomerili v prvem kolu končnice (če Kralji v zadnjih dveh tekmah premagajo Edmonton Oilers in Colorado Avalanche). "Želimo osvojiti peto mesto in zato bomo skušali dobiti zadnji dve tekmi. Tega smo zmožni," obljublja Kopitar. "Moramo igrati bolje. Vsako tretjino lahko igramo še bolje in morali bomo, če želimo odigrati uspešno končnico," pa je dejal Ryan Smyth. Za oboje bo to prva končnica po letu 2002.

Liga NHL, tekme 8. 4.:

Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 4:3 (po kazenskih strelih)
Dallas Stars : Anaheim Ducks 3:2 (po kazenskih strelih)
Calgary Flames : Minnesota Wild 1:2 (po kazenskih strelih)
Los Angeles King : Phoenix Coyotes 2:3 (po kazenskih strelih)
Boston Bruins : Buffalo Sabres 3:1
Carolina Hurricanes : Montreal Canadiens 5:2
Pittsburgh Penguins : N. Y. Islanders 7:3
Florida Panthers : New Jersey Devils 3:2
San Jose Sharks : Vancouver Canucks 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.