Šport
10 ogledov

Podaji Kopija premalo

Kralji v nadaljevanju sezone ne bodo mogli računati na Kopitarjevo pomoč. (Foto:
1/9
Žurnal24 main
Anže Kopitar je v noči na torek ob porazu Los Angeles Kings proti Detroit Red Wings vknjižil novi dve točki. Trener Los Angelesa Terry Murray navdušen nad igro rdečih kril.

Hokejisti Los Angelesa so ponoči po slovenskem času doživeli nov poraz. V domači dvorani so izgubili proti Detroitu s 4:7. Vnovič je blestel slovenski hokejist v dresu domačih kraljev, Anže Kopitar, ki je v statistiko vpisal dve asistenci, s čimer se je na lestvici strelcev povzpel že na osmo mesto. Jan Muršak za Detroit ni igral.

V derbiju zahoda, udarili sta se peto- in drugouvrščeno moštvo zahodne konference, je začetek minil po okusu gostiteljev iz Kalifornije, ki jih je Slovak Michal Handzuš po podaji Kopitarja popeljal v vodstvo. Še v prvem delu so gostje ušli na 3:1, v drugem na 4:1 in v zadnjem na 7:1. Gostitelji so v končnici poraz močno ublažili, Kopitar pa je sodeloval tudi pri golu za 2:7, ki ga je dosegel Dustin Brown.

Na koncu se je izkazalo, da je bil Los Angeles celo blizu drugačnemu izidu, a ga je pokopala slaba igra z igralcem več v zadnji tretjini, ko so gostje iz Detroita postavili piko na i svoji zmagi, Darren Helm je zadel celo z igralcem manj na ledu. Za Detroit je bila to že šesta zaporedna zmaga v gosteh. "Tega ne znamo razložiti niti sami. Očitno smo našli način, kako se zmaga v gosteh. Tako je bilo tudi danes. Želel bi si, da bi nam enako uspelo tudi v domači dvorani, a nam ne gre. Dobro, da smo na seriji gostovanj," je po tekmi povedal Helm. Dva gola za Detroit je dosegel Drew Miller, ki je vpisal tudi podajo, pri Los Angelesu je gol in podajo zabeležil Brad Richardson.

"To je dobra ekipa. Trenutno jim gre res dobro. Pridejo in odlično igrajo. So zelo izkušeni in vedo, kako je treba igrati v kritičnem delu sezone. Zadeli so ob pravem času. Dali so nam pravo lekcijo hokeja in pokazali, kako priti pripravljen na gostovanje," pa je po tekmi povedal trener Los Angelesa Terry Murray.

V drugi tekmi večera so hokejisti Minnesote izgubili proti Chicagu z 2:4. Tekma je bila odločena v drugi tretjini, ko so gostje povedli s 3:0.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Detroit Red Wings 4:7
Handzus, Brown, Simmonds, Richardson, Kopitar 2 podaji; Miller 2, Cleary, Lidstrom, Datsyuk, Helm, Hudler

Minnesota Wilds : Chicago Blackhawks 2:4
Havlat, Burns; Sharp, Kopecky, Toews, Hossa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.