Šport
101 ogledov

Podlunšek drugi v San Diegu

Peter Podlunšek Red Bull Air Race San Diego Profimedias
Slovenski pilot Peter Podlunšek je na drugi dirki svetovnega prvenstva v akrobatskem letenju Red Bull Air Race v San Diegu osvojil drugi mesto v razredu master. Premagal ga je le Japonec Yoshihide Muroya.

Za Yoshihidejem Muroyo in Petrom Podlunškom je oder za zmagovalce dopolnil še lanski prvak Nemec Matthias Dolderer. Kljub porazu v finalu je bil Podlunšek na drugi postaji sezone, na prvi v Abu Dabiju je ostal brez točk, lahko zelo zadovoljen. 

Dosegel je doslej najboljšo uvrstitev v prestižnem razredu tega tekmovanja, v odločilni preizkušnji pa je s časom 1:00,454 moral priznati premoč Japoncu (58,529). Dolderer je bil po dotiku stožca tretji, domačin Kirby Chambliss pa je preizkušnjo končal na četrtem mestu.

Muroya se je s prvimi 15 točkami v sezoni za zmago precej povzpel tudi v skupnem seštevku, zdaj je tretji, v vodstvu pa je Čeh Martin Šonka z 21. Tudi Podlunšek je s prvimi 12 točkami nove sezone zdaj blizu vrha skupnega seštevka na petem mestu.

Red Bull Air Race (San Diego), razred master:

1. Yoshihide Muroya (Jap)
2. Peter Podlunšek (Slo)
3. Matthias Dolderer (Nem)
4. Kirby Chambliss (ZDA)
5. Martin Šonka (Češ) 
...

SP skupno (2):

1. Martin Šonka (Češ) 21 točk
2. Matthias Dolderer (Nem) 16
3. Yoshihide Muroya (Jap) 15
4. Juan Velarde (Špa) 12
5. Peter Podlunšek (Slo) 12
...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.