Šport
23 ogledov

Pogajanja z Benkijem v teku, Žemlja razmišlja o slovesu

aljaž bedene EPA
Peto leto zapored bo Portorož v začetku avgusta tudi v znamenju tenisa.

Turnir serije challenger bo letos potekal pod nazivom ATP Slovenia Open, obstaja pa možnost, da se ga udeležijo vsi najboljši slovenski igralci, vključno z Aljažem Bedenetom, ki zadnja leta nastopa pod zastavo Velike Britanije.

Prihod v Portorož sta že napovedala Grega Žemlja in Blaž Kavčič, povabilo je dobil tudi Blaž Rola, ki potrebuje še nekaj časa, da bo sprejel odločitev, pogovori, kot pravi direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič, pa trenutno potekajo tudi z Bedenetom.

"Predsednik TZS Marko Umberger in Aljaž Bedene se bosta sestala v prihodnjih dneh in se pogovorila tudi o nastopu slednjega za slovensko reprezentanco. Zavedamo se, da je istočasno kot Portorož tudi turnir serije masters v Cincinnatiju, kar je zagotovo zanj bolj primeren turnir, a hkrati vemo, da Aljaž običajno pred velikim turnirjem, se pravi pred US Opnom, ne izbira najmočnejših turnirjev. Upajmo, da se bosta s predsednikom dogovorila v obojestransko korist," pravi direktor TZS Krušič.

Žemlja razmišlja o koncu kariere

grega žemlja | Avtor: Profimedias Profimedias
Podobno kot Bedene je po svoje uganka tudi najuspešnejši slovenski igralec v Portorožu Žemlja. Kot je sam povedal na novinarski konferenci, se zadnje čase spogleduje s koncem kariere. "V zadnjih mesecih veliko razmišljam o tej zadevi, vendar ne želim prehitevati odločitve. Hočem ostati v športu, tenisu, saj ga imam rad, žal pa sem se na tekmovalnem področju zasičil z njim. Če bom v Portorožu resnično nastopil zadnjič, se bom na ta nastop res dobro pripravil. Na Obalo nameravam priti že deset dni pred turnirjem, tam vaditi, se udeležiti kakšne obstranske prireditve in na terenu dati maksimum," pravi 30-letni Žemlja.

Turnir z nagradnim skladom 42.500 evrov je spremenil ime, saj je novi pokrovitelj Zavarovalnica Sava, kot zagotavlja organizator, Teniška zveza Slovenije, pa naj bi še pridobil na področju zabave in aktivnosti. Tako je že zdaj jasno, da bosta goste v prvih dneh pred turnirjem zabavala Tony Cetinski in Bajaga, tekom turnirja pa se bodo prireditve vrstile v sklope tradicionalnih Portoroških noči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.