Šport
80 ogledov

Poginila hobotnica Paul

Nezmotljivi vedeževalec, hobotnica Paul, je napovedal, da bo na SP v nogometu v Reuters
Nezmotljivi vedeževalec, hobotnica Paul, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu pravilno napovedal rezultate vseh tekem, je umrl v noči na torek v akvariju v Oberhausnu.

"Paul je umrl danes zjutraj v bazenu. Zadnje dni se je vedel zelo nenavadno, ni bil aktiven in tudi jedel je bolj malo. Vsi smo zelo žalostni," je dejala predstavnica akvarija Tanja Munzig.

Generalni direktor vodnega parka Stefan Porwoll je ob smrti Paula dejal. "Imeli smo ga zelo radi, pogrešali ga bomo. Umrl je mirno in naravne smrti."

V vodnem svetu v Oberhausnu je vse v znamenju žalovanja. Zastave visijo na pol droga, vsi zaposleni nosijo žalne črne trakove, obiskovalcem pa je na voljo celo knjiga žalosti. Kmalu bodo izdali tudi DVD o hobotnici Paulu, ki je tako nezmotljivo napovedoval rezultate tekem svetovnega prvenstva v nogometu v Južnoafriški republiki in med Nemci ter javnostjo po vsem svetu zbudil veliko zanimanja.

V vodnem svetu pa ne mirujejo. Prihodnji teden bodo v svojem parku naselili mladega Paula, ki bo napovedoval rezultate evropskega prvenstva v nogometu leta 2012 v Ukrajini in na Poljskem. "Naslednje EP bo pokazalo, ali ima vedeževalske sposobnosti svojega predhodnika," dodaja Munzigova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.