Šport
15 ogledov

Pognal več kot 7,5 milijona dolarjev

(Foto: top2bottom.net) Žurnal24 main
Danski pokeraš Gus Hansen je v zadnjih treh letih ustvaril kar neverjetnih 7.753.624 ameriških dolarjev izgube. Vmes je sicer imel tudi dobra obdobja: letos januarja je zaslužil več kot dva milijona.

Res je, da že dlje časa, natančneje od začetka letošnjega leta, nismo o Dancu Gusu Hansenu pisali kot o velikem zmagovalcu katere od iger na spletu, a verjetno si je le redkokdo mislil, da mu gre zadnje čase tako slabo. Pri portalu HighStakesDB.com, ki beleži rezultate vseh bolj poznanih igralcev na Full Tilt Pokru (ter tudi v nekaterih drugih poker sobah), so namreč pred dnevi prišli do zanimive ugotovitve, in sicer naj bi Gus, čeprav ima sem ter tja tudi zelo uspešna obdobja, v zadnjih treh letih ustvaril kar neverjetnih 7.753.624 dolarjev izgube. Da bi bralci dobili pravo predstavo o tem, za kakšno vsoto sploh gre, naj omenimo, da je leta 2005 Joe Hachem za zmago na Glavnem turnirju WSOP prejel le 7,5 milijona dolarjev!

A kot že rečeno, ni bilo vedno tako, saj je bil Hansen v prvih tednih letošnjega leta naravnost neustavljiv in je samo januarja zaslužil več kot 2,3 milijona dolarjev, preden se je njegova rezultatska krivulja zopet obrnila navzdol. Ne samo, da mu tako ni uspelo obdržati niti dolarja dobička, ampak mu je do zdaj, po zaslugi zadnjih nekaj tednov, ko je pognal več kot milijon in pol dolarjev, uspelo vnovič zdrsniti v rdeče številke, trenutno pa njegova letošnja izguba že presega mejo 800 tisoč dolarjev. Njegova pot pogube se pravzaprav ni začela šele to pomlad, temveč traja že skoraj tri leta, saj je Hansen že leta 2007 začel nizati slabe rezultate, potem ko je prvotnih 540 tisoč dolarjev dobička, v nekaj mesecih spremenil v 728 tisoč dolarjev izgube. Podobna zgodba se je nato ponovila tudi naslednje leto, ko mu je kmalu uspelo zlesti iz rdečih številk in se je lahko pohvalil celo z dobičkom v višini tri milijone dolarjev, a je nato tudi to leto končal z izgubo (nekaj več kot 600 tisoč dolarjev).

Če so njegove izgube ti dve leti še znašale manj kot milijon dolarjev in so bile tako zanj še skorajda sprejemljive, pa je jez počil lani, ko je Danec po odličnem začetku leta, ko je imel na računu vnovič tri milijone dolarjev, na koncu leto zaključil s skoraj sedmimi milijoni dolarjev izgube! In kako se Hansen tako sploh še drži med živimi? Zanimivo je, da njegovi turnirski zaslužki, sicer komaj, presegajo njegove spletne izgube, poleg tega pa Danec vsako leto prejme zajeten kupček zelencev tudi s strani svojih sponzorjev. Nekaj pa mu prinesejo tudi knjige, ki jih je napisal, in pa njegovi DVD-ji, ne smemo pa pozabiti, da je Gus hkrati tudi zelo uspešen podjetnik, saj si med drugim lasti tudi portala pokerchamps.com in ThePlayr.com.

Pokeraš njegovega kova pa te izgube vseeno precej težko trpi, saj verjetno noben igralec ni vajen tako dolgih obdobij, v katerih praktično samo izgublja. A če jih Danec ni ravno vesel, pa so jih zato toliko bolj veseli njegovi nasprotniki, in kot je rekel eden od njegovih rednih izzivalcev Phil Galfond, brez Gusa verjetno igre ne bi bile tako dobro obiskane in zanimive, vprašanje pa je, ali bi brez njega številne sploh obstajale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.