Šport
17 ogledov

Pokazal, kako se ne obnaša na turnirjih

Jamie Gold. (Foto: cardbonus.com) Žurnal24 main
Jamie Gold, zmagovalec Glavnega turnirja WSOP iz leta 2006, se na tokratnem turnirju #56: 2.500$ No-Limit Hold'em ni predstavil v najlepši luči: hvalil se je o bogastvu, slavi, govoril o pivskih pohodih.

Tekom tretjega dne WSOP Turnirja #56: 2.500$ No-Limit Hold'em, je zmagovalec Glavnega turnirja WSOP iz leta 2006 Jamie Gold, še enkrat več pokazal, da pravzaprav ni pravi ambasador pokra, saj je poskrbel za kar nekaj razburjenja, potem ko se je po uvrstitvi med prejemnike nagrad najprej začel na veliko hvaliti o dobljeni zelo bogati stavi, nadaljeval z glasnim načrtovanjem pivskega pohoda, za konec pa je brez da bi pogledal svoje karte, zarinil in nato odvrgel karte in tako nasprotniku prepustil zmago.

Kmalu potem, ko so organizatorji prvenstva WSOP, sporočili, da so vsi igralci, ki so še ostali v igri na Turnirju #56 prišli med dobitnike nagrad, je bilo slavje na Goldovi mizi še posebej praznično, saj je Jamie začel slaviti ta dosežek, kot da je pravkar zmagal na turnirju in zraven postregel še z besedami: "Še nikoli nisem bil tako vesel, da sem prišel med dobitnike nagrad. Pojdimo pit', če je še kdo žejen, naj se nam pridruži."

Ob tem velja omeniti, da je bilo za igralci šele nekaj ur igre, vsak od 198 igralcev, ki so prišli do nagrade, pa je imel zagotovljenih 5.044$, medtem ko je na zmagovalca čakalo kar 825.967$. Glede na višino nagrade za zmago, se torej nobenemu od igralcev ni ravno mudilo na zmenek z Goldom, kar pa Američana ni ustavilo.

Že v prvi igri po krajšem premoru je namreč pred flopom višal na 5.000 žetonov, njegovo stavo pa je izenačil le igralec, ki se je nahajal na gumbu. Na mizi so nato pristale skupne karte {4-Clubs}{K-Diamonds}{Q-Clubs}, Gold se je svoji stavi odpovedal, nato pa izenačil nasprotnikovo stavo v višini 4.600 žetonov in jo pospremil z besedami: "Dobra igra."

Na turnu je nato padla karta {9-Spades}, kjer se je celotna situacija ponovila, le da je tokrat Goldov nasprotnik v igro spravil 11.200 žetonov, vsi njuni preostali žetoni pa so romali v igro na riverju, ko je na delilec na mizo položil še {7-Hearts}.

Ko je prišel čas, da igralca pokažeta svoje karte, je Gold presenetil prav vse, saj niti enkrat ni pogledal svojih kart (domnevno jih ni pogledal tudi na začetku igre), ampak jih je preprosto odvrgel, se nasmehnil in dejal: "Morda sem imel celo najboljše karte." Američan je nato z velikim nasmeškom na obrazu preprosto vstal, se soigralcem zahvalil za igro in zadovoljen zapustil dvorano, kljub temu da je za osvojeno 195. mesto v žep pospravil le nekaj več kot 5.000$.

Kot smo izvedeli kasneje, naj bi Golda v dobro voljo spravila dobljena stava, ki jo je dobil proti za enkrat še neznanemu nasprotniku, ki naj bi mu navrgla 100.000$. To pa vseeno ne opravičuje njegovega vedenja za mizo, saj bi Gold lahko zaslužil enak znesek tudi če bi vztrajal za mizo in se prebil vsaj do skupnega 7. mesta, če pa bi mu na koncu uspelo tudi zmagati, pa bi lahko v svoj žep pospravil skoraj 1.000.000$!

Glede na to, da Gold ni imel več namena igrati, pa mu vendarle tudi ni bilo potrebno zagnati takega cirkusa in žetone kar podariti nasprotniku, saj bi lahko preprosto zapustil mizo in pustil, da mu žetone pojejo slepe stave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.