Šport
21 ogledov

"Poker" delnice rastejo

V pokru se vrti vse več denarja. (Foto: iStock) Žurnal24 main
Cene delnic podjetjem 888 Holdings, Playtech in Bwin.Party so poskočile, odkar so se zaradi dogodkov 'črnega petka' določene strani morale umakniti z ameriškega trga.

Delnice podjetja Bwin.Party so zrasle za 30%, podjetja 888 Holdings (lastniškega podjetja strani 888 Poker) za 19%, delnice podjetja Playtech pa so zrasle za 8%.

Vzroki za ta skok rasti evropskim stranem so precej očitni. Večina igralcev se je odločila, da bo zamenjala stran in odšla na katero izmed bolj varnih.

Videli smo že, da sta zaprtje strani PokerStars in Full Tilt Poker za ameriški trg že povzročili padec prometa teh strani tudi v Evropi in to klub zagotovilom, da bo ves denar z računov za igralce, ki ne prihajajo iz ZDA izplačan v celoti. PokerStars, Full Tilt Poker ter tudi Absolute Poker so izgubile zaupanje igralcev, ko so jih ameriške zvezne oblasti obtožili 'nelegalnega igralništva, pranja denarja in bančne prevare'.

Igralniški analitiki so ob tem napovedali dve stvari. Prva je očitna. Evropski operaterji, kot je Bwin.Party, bodo imeli direktno povečan promet, saj se bodo v evropska omrežja preselili mnogi igralci. Druga pa govori o tem, da bo celotno omrežje imelo povečan promet, saj je bila stran PokerStars dovolj velika, da je bila sposobna kontrolirati skupen promet. Sedaj bodo evropske strani imele takoj več igralcev, kar bo pomenilo več iger za denar, krajše čase čakanja za S&G turnirje ter večje denarne sklade na turnirjih. Vse to pa bo posledično v omrežje pritegnilo še več igralcev.

Zadnji podatki strani PokerScout.com, ki meri promet na spletnih poker straneh, kaže da je promet strani PokerStars padel za četrtino, medtem ko je Full Tilt Poker izgubil skoraj polovico tedenskega prometa.

Naslednji udarec za PokerStars ter Full Tilt Poker je bila prekinitev pogodbe s skupino Wynn Resorts and Station Casinos, ki upravlja igralnice v Las Vegasu. Nekaj podobnega analitiki pričakujejo tudi v Veliki Britaniji. Vse to pa je priprava za legalizacijo spletnega igralništva v ZDA, ki se pričakuje v prihodnjih nekaj letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.