Šport
24 ogledov

Poker je igra spretnosti in sreče

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Švedski sodniki so razsodili, da je poker igra obojega, spretnosti in sreče. Na prvi pogled zveni sodba sprejemljiva in razumna, vendar po natančnejšem pregledu ugotovimo, da stvari niso tako zelo preproste.

Po mnenju švedskega vrhovnega sodišča je turnirski poker igra spretnosti, kar pa ne velja za denarne igre, ki so po njihovem igra čiste sreče. V švedskem časopisu TheLocal.se, ki sicer izhaja v angleščini, so citirali sodnika Görana Lambertha, ki je za javnost povedal: "Ugotovili smo, da glavni turnir in stranski turnirji niso igre čiste sreče, ampak v njih igra določno vlogo tudi spretnost." Sodnik pa ima popolnoma drugačen pogled na denarne igre: "Ta oblika pokra je po našem mnenju čista igra na srečo."

Nedavna razsodba je posledica primera, v katerem so bili štirje možje obsojeni kršitve švedskih zakonov na področju iger na srečo, ker so leta 2007 priredili turnir v Texas Hold'emu. Dva moška so obsodili na zaporno kazen, drugima dvema pa so naložili plačilo zajetnih denarnih kazni. Kazni so naknadno omilili na pritožbenem sodišču, ker so sodniki ugotovili, da poker poleg sreče zajema tudi faktor znanja. Švedski državni tožilec pa se je na odločitev drugostopenjskega sodišča ponovno pritožil, nakar je zadeva prispela na vrhovno sodišče, ki je pritrdilo drugostopenjskemu.

Po izjavi Lambertha bi prav radi videli, kako bi se sreča sodnikov odrezala proti denimo Philu Iveyju ali Tomu Dwanu v denarni igri na visokih limitih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.