Šport
18 ogledov

Poker odslej tudi na Žurnal24.si

(Foto: Highstakesnews.com) Žurnal24 main
Zaradi vse večje priljubljenosti pokra v Sloveniji smo se tudi mi odločili, da mu posvetimo več pozornosti. Na našem portalu boste vsak dan našli sveže novice, intervjuje in zanimivosti iz sveta pokra!

Skorajda ni človeka, ki še ne bi slišal za igro s kartami, ki v zadnjih letih močno pridobiva na popularnosti in veljavi. Veliko zaslug pri tem imajo televizijske oddaje, ki prenašajo najdražje denarne igre na svetu, kot tudi prispevki z največjih turnirjev.

Pri tem projektu bomo sodelovali z vodilno spletno stranjo o pokru pri nas, www.pokernews.si!

Največ ljudi zanima texas hold'em no limit, ki zadnja leta velja tudi za najbolj razširjeno verzijo pokra po igralnicah po vsem svetu. Največji turnir na svetu, kjer igrajo to izvedbo igre, World Series of Poker Main Event, je lani dosegel ogromno prijavljenih igralcev (vendar en rekordno, to so dosegli leta 2006, ko je prvi dan turnirja začelo 8773 igralcev).  Kar 10 tisoč ameriških dolarjev težko prijavnino je plačalo 6.494 tekmovalcev, ki se je potegovalo za zlato zapestnico in denarno nagrado v višini 8,5 milijona ameriških dolarjev. A to je samo ena plat zgodbe. Poznamo še kar nekaj drugih izvedb igre, med njimi so omaha, stud, razz, 5 card draw, 2-7 lowball in badugi. Vsaka izmed naštetih iger pa ima tudi svoje različice.

Tisti med vami, ki to igro poznate, veste, da obstajata turnirski način igranja in igranje za denarne igre. Razlika med tema dvema je v tem, da v turnirski različici načeloma, ko izgubimo denar pred sabo, z njim po vodi splava tudi možnost osvojitve denarne nagrade (navadno pride do denarnih nagrad 10 odstotkov vseh igralcev, ki so začeli igrati na turnirju). V denarni igri pa imamo vedno možnost iz žepa potegniti dodaten denar in tako igro nadaljujemo, dokler nas je volja ali dokler nam ne zmanjka sredstev. Pri nas boste našli tudi napotke, kako se spopasti s posameznim načinom igre.

Na naši spletni strani boste našli tudi poročila zanimivih dogodkov iz sveta pokra po vsem svetu, prebirali intervjuje s Slovenci, ki si s pokrom služijo vsakdanji kruh, medijsko pokrivanje turnirjev, ki bodo potekali na sončni strani Alp (prvi bo Pokernewsov Pokerstars Challenge, ki bo maja potekal v Portorožu), in še mnogo drugih zanimivih tem iz sveta pokra. Se klikamo!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.