Šport
18 ogledov

Poker v letu 2011

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Leto 2010 se bliža koncu in spet je čas, da uporabimo naše sposobnosti gledanja v prihodnost. Kaj se bo zgodilo na poker sceni v letu 2011? Berite dalje in zaupali vam bomo naša predvidevanja.

Črna kartica
Temu bi težko rekli pogumna napoved, saj je tako na strani TwoPlusTwo kot na strani PocketFive.com predstavnik Full Tilt Pokra "FTPDoug" objavil, da bo promocija Črna Kartica kmalu prišla na trg, najverjetneje sredi januarja. FTP je bil zadnje čase deležen kritik zaradi svojega rakeback sistema in prav to je glavni razlog, da se bo v letu 2011 pojavila Črna kartica.

Kar pa bo mogoče prišlo kot dodatek črni kartici in njenemu programu, bo morebitna Rdeča kartica ali nekaj podobnega. Ta bo nagrajevala tiste, ki bodo vsak dan zbrali prek tisoč točk. Ne glede na to, ali bo dejansko prišla kaka dodatna kartica ali zgolj črna, napovedujemo, da bo sistem nagrajevanja pridnih grinderjev na FTP boljši, kot je bil do sedaj.

PokerStars se bo znebil iger, kjer lahko igralci igrajo Short-Stack igro
Mogoče je to bolj naša pobožna želja kot prava napoved. Vendar upamo, da mnoga pritoževanja na spletnih forumih ne bodo naletela na gluha ušesa. PokerStars sicer na svoji strani lepo razdeli mize glede na to, s kakšnimi stacki se igra na njih. Tako imamo Short, Regular in Deep mize. Vseeno pa si upamo napovedati, da bo PokerSars v 2011 ukinil Short mize iz svoje ponudbe.

Še kakšna velika združitev?
Videli smo, da se bosta v začetku leta 2011 združila dva velikana spletnega igralništva Party Gaming in bwin. Zanima nas, ali se bo ta trend velikih združitev nadaljeval v letu 2011. Majhna podjetja oziroma majhne spletne strani že zdaj izgubljajo svoj delež na trgu, zato so prisiljena v združitve ali propad.

Po podatkih spletne strani PokerScout.com je letos največji porast doživelo omrežje Merge Network, ki je svoj delež na trgu dvignilo za kar 134 odstotkov. Sledi mu 888 (8 odstotkov) ter PokerStars (7 odstotkov). Največji poraz pa so zabeležili pri Everest Pokru, ki je padel za 64 odstotkov. Velik padec na trgu so doživeli tudi Cake Poker (59 odstotkov), omrežje iPoker Network (31 odstotkov), in pa omrežje CEREUS Network (31 odstotkov). Težko si je predstavljati, da bodo vsa majhna podjetja ostala na trgu, zato za 2011 napovedujemo kar nekaj združitev spletnih strani.

Več živih dogodkov
Čeprav nekatere igralnice tega nočejo priznati, jim je spletni poker v veliko pomoč, ko organizirajo velike žive turnirje. Kar precej udeležencev namreč pride iz spletnih kvalifikacij. V letošnji prvi sezoni je tako velik uspeh doživela North American Poker Tour (NAPT), večina igralcev pa je na turnir prišla prek PokerStars. V nasprotju s predvidevanji tudi spletni igralci radi pridejo ven iz sob in se pokažejo javnosti in živi turnirji so ravno prava stvar za njih. Zato v letu 2011 napovedujemo še več živih turnirjev, predvsem pa aktivno vključitev Full Tilt Pokra v živo dodajanje v Združenih državah Amerike.

Odkrila se bo identiteta igralca Isildur1
V letu 2011 bomo končni točno izvedeli, kdo se skriva za spletnim imenom Isildur1, ki je po novem sponzoriran igralec s strani PokerStars. Že dolgo časa se špekulira, da je to Viktor Blom in zaenkrat se ni pokazalo nič takega, da bi nam dalo vedeti, da to ni on. Čeprav kar veliko profesionalcev trdi, da poznajo Isildurjevo pravo identiteto, je noben noče javno razkriti. Vseeno napovedujemo, da bo letos nekomu ušlo z jezika, ali pa bo kar PokerStars naredil veliko reklamo in bodo sami oznanili, katerega igralca sponzorirajo. Bi pa bilo res veliko presenečenje, če to ne bil Viktor.

V ZDA še naprej brez zakonodaje
Glede na zadnje volitve predvidevamo, da ni nikakršnega upanja, da bi se spletni poker v naslednjem letu uspel legalizirati in pravilno urediti. Pričakujemo le še več govorjenja in špekulacij o tem, kaj bodo odgovorni v Washingtonu naredili. Prave akcije pa se ne pričakuje. Je pa možno, da bi zvezni državi California in New Jersey spletni poker uredili znotraj svoje zvezne države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.