Šport
67 ogledov

PokerNews Challenge dobil Italijan

1/41
Žurnal24 main
Po dveh dneh napete igre, je bil v nedeljskih popoldanskih urah okronan prvak glavnega turnirja PokerNews Challengea 2010. Po zmagi nad Sebom Troho je čast pripadla Italijanu Robertu Rosenkranzu.

Robert Rosenkranz je z nasprotnikom opravil v dveh igrah heads-up igre in si tako priigral 3.780€ in lično trofejo. Na samem turnirju s prijavnino 200€, je sicer nastopilo kar 52 igralcev, medtem ko je bilo celotno število prijav 60, vendar osem kvalifikantov na koncu ni dospelo do prizorišča dogajanja. Kljub njihovi odsotnosti, pa nismo bili prikrajšani za zanimivo dogajanje, saj je podobno kot ta celoten festival pokra, tudi Glavni turnir minil v znamenju zanimivih preobratov in srečnih zmag. Zadnji dan je potekal še ekipni turnir, fotografije s katerega lahko pogledate v dodani galerij.

 

A vse na finalni mizi Glavnega turnirja vendarle ni šlo tako gladko, saj se je finalka najprej začela s skorajda polurno zamudo, potem ko Marka Nebesnega ni bilo od nikoder. Revež je zaspal in po posredovanju drugih udeležencev, je Nebesni nato vendarle našel pot do dvorane, kjer pa ni ostal prav dolgo, saj je odletel že v drugi igri. Nebesni je sicer pravilno zarinil z A-K, njegov all-in pa je z A-Q izenačil le Gregor Androjna. Slednji je na turnu ujel par kraljic in tako dopustil Nebesnemu, da se vrne v posteljo.

Na devetem mestu je turnir končal Nicola Capano, potem ko je večino svojih žetonov najprej podaril Androjni, dokončno pa ga je med gledalce poslal Uroš Krivec. Capano je zadnje žetone sprav v igro z {A-Spades}{2-Spades}, Krivec pa je njegovo stavo izenačil z {J-Spades}{J-Diamonds}.Že flop {J-Hearts}{6-Diamonds}{10-Diamonds} je potrdil Krivčevo zmago in nastopil je čas za mehurček (angl. bubble).

Zadnji igralec, ki je ostal praznih rok, je bil Italijan Manuel Fartoglia, potem ko je s {K-Spades}{K-Clubs} izenačil all-in vodilnega Rosenkranza, ki je držal v rokah {A-Clubs}{10-Diamonds}. Igra je bila napeta vse do konca, saj je šele river prinesel asa in tehtnico prevesil na stran kasnejšega zmagovalca turnirja.

Glede na to, da so imeli vsi preostali igralci zagotovljene denarne nagrade, ni bilo nobeno presenečenje, da je igra hiro postala veliko bolj sproščena in le nekaj trenutkov kasneje je odletel tudi Maurizio Fiorletta. V tej igri je svoj all-in najprej oznanil Fiorletta, Troha in Marčič pa sta sledila njegove zgledu. Italijan je obrnil {K-Diamonds}{Q-Diamonds}, Troha {10-Hearts}{10-Diamonds}, Marčič pa {9-Clubs}{9-Hearts}, skupne karte pa niso zadele nikogar in Troha se je potrojil, medtem ko se je moral Fiorletto posloviti (sedmo mesto – 540€).

Žiga Babič je bil naslednji, ki je ostal brez žetonov, potem ko se je nesrečno zapletel v vojno blindov z Urošem Krivcem. Krivec je s SB najprej zgolj izenačil BB, potem pa ko je Babič oznanil svoj all-in, se Uroš ni obotavljal in je izenačil tudi to stavo ter pokazal {7-Spades}{7-Clubs}, medtem ko je imel Babič le {K-Spades}{Q-Clubs}. Slednji med kartami, ki jih je na mizo položil delilec, ni našel rešitve in tudi zanj je bilo turnirja prehitro konec (šesto mesto – 760€).

Tempo igre je nato močno upadel in naslednjo uro smo praktično le gledali, kako so si igralci podajali majhne vsote žetonov, preden je naposled ponovno počilo. V tej igri je pred flopom Krivec višal na 20.000, Marčič pa se ni obotavljal in je zarinil z {A-Clubs}{8-Diamonds}, Krivec pa je njegovo stavo takoj izenačil in obrnil {2-Clubs}{2-Diamonds}. Razmerje moči se vse do konca ni spremenilo in Aleš Marčič je turnir končal na peto mestu (860€).

Nobena skrivnost ni bila, da so se preostali Slovenci, čim hitreje želeli znebiti Italijana, kar pa se jim je na koncu maščevalo, saj je ena od njegovih žrtev postal tudi Gregor Androjna, ki je večino turnirja diktiral tempo igre, dolgo časa pa je bil tudi vodilni igralec. V svoji zadnji igri, je Andreojna pred flopom višal na 66.000 žetonov, Rosenkranz pa je oznanil all-in, ki ga je Slovenec ekspresno izenačil. Gregor je obrnil par kraljev, Roberto par asov in Androjna se je lahko le še odpravil po 1.080€ težko prislužene nagrade.

Na tretjem mestu je nato končal Uroš Krivec (COBpoker), ki se je z {A-Spades}{K-Spades} udaril z Italijanom Rosenkranzom, ki je v rokah držal par desetk. Skupne karte {3-Hearts}{Q-Spades}{9-Diamonds}{5-Hearts}{J-Clubs} so zgrešile oba igralca, kar je šlo ponovno na roke Italijanu, ki se je tako rešil še enega tekmeca, Uroš pa se je poslovil s turnirja (tretje mesto – 1.300€).

Za naslov sta se tako udarila Seba Troha in Roberto Rosenkranz, v občutni prednosti pa je bil pred začetkom sklepnega dejanja Italijan, ki je držal veliko žetonsko prednost pred izzivalcem. Vsega je bilo tako konec že po dveh igrah, ko sta si fanta najprej poceni ogledala flop {A-Hearts}{9-Spades}{8-Hearts}, kjer je Italijan oznanil svoj all-in, ki ga je Seba hitro izenačil. Slovenec je držal v rokah {A-Clubs}{3-Clubs} in zaenkrat še vodil s svojim parom asov, a je imel tudi Italijan s {7-Hearts}{6-Hearts} precejšnje možnosti za zmago. V vodstvo je prešel že na turnu, ko je na mizi pristala še karta {2-Hearts} in mu poklonila flush ter tudi zmago na turnirju, saj se Troha z zadnjo skupno karto ni več mogel rešiti.

Slovenec se je na koncu moral zadovoljiti z osvojenim drugim mestom in 2.480€ nagrade, medtem ko so naslov, trofeja in 3.780€ končali v rokah Italijana Roberta Rosenkranza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.