Šport
19 ogledov

Pokerstarsov jubilej: 60 milijard iger

(Foto: PokerStars) Žurnal24 main
V torek so na največji spletni poker strani PokerStars razdelili zgodovinsko, šestdesetmilijardto zaporedno igro pokra. Zmagovalca jubilejne igre, igralca z nadimkom Pogo650, so nagradili s 100.000 dolarji.

Gostiteljica šestdesetmilijardte igre je bila miza Isa II miza za 5 $/10 $ Limit Hold’em. Pokerstarskov gostitelj je petim srečnežem sporočil, da je vsakemu od igralcev zagotovljenih 500 $ nagrade, ki pa se bo le še povečala na osnovi VIP-točk, ki so si jih pri mizi nabrali v zadnjih 50 igrah. Povedal je še, da bo zmagovalec igre prejel vsaj 60.000 $ nagrade. Na koncu pa so med šest igralcev razdelili kar 200.000 zelencev.

Do riverja je šlo 5 igralcev, kjer pa je zgolj s parom trojk pot vreden 147$ skupaj z 102.000 $ jubilejne nagrade odnesel Pogo650. Najmanjša nagrada je pripadla igralcu z nadimkom Meister Hahn, ki je dobil v primerjavi s celotnim nagradnim skladom majhen, glede na količino vloženega dela in denarja pa prav zadovoljiv izkupiček 11.000 $. Ostali igralci Hedgehog87, DrPepel, chezlaw in Blue Baboon so za sodelovanje v zgodovinski igri prejeli vsak okrog 21.000 $.

Preden je število iger na PokerStars doseglo okroglih 60 milijard, je promet na spletni sobi vidno zrasel. V nedeljo in ponedeljek je število igralcev v denarnih igrah preseglo 65.000, kar je bilo znatno povečanje, saj je pred tem v zadnjih dveh mesecih število samo enkrat preseglo 60.000 igralcev. Da je marsikdo igral predvsem zaradi nagrad, se je videlo tudi po sporočilih na poker forumih, kjer so bili začudeni predvsem nad tem, da je velikemu dobitniku uspelo prelomno igro zadeti kar dvakrat. Nekateri so priznali, da so samo za ta namen igrali ves dan po več deset miz na enkrat, pa jim ni uspelo zmagati niti ene okrogle igre, in kar niso mogli verjeti, da je nekomu to uspelo kar dvakrat. Da bogovi pokra res svetijo nad njim, je v blogu sobe PokerStars priznal Pogo650 tudi sam: "Najbrž sem trenutno največji srečnež na svetu, saj sta se dva moja dneva v zadnjem tednu, potem ko sem izgubljal, končala v nagrajenih prelomnih igrah."



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.