Šport
18 ogledov

Pokljuka ni vprašljiva

Zimska pravljica in dobri rezultati vabijo na Pokljuko. (Foto: Slovenia Biathlon Žurnal24 main
Na prvih šestih tekmah biatlonske sezone je bil vselej vsaj en Slovenec med 10. Več kot dovolj razlogov, da jih greste bodrit na Pokljuko. Od danes je jasno, da tekme, ki bodo 16. in 19. 12., niso vprašljive.

Pokljuka bo čez deset dni gostila biatlonski svetovni pokal. Prireditelji tekem so v sporočilu za javnost sporočili, da izvedba tekmovanja ni vprašljiva, saj so padavine v zadnjih dneh poskrbele za debelo snežno odejo. Poleg urejanja tekmovališča v teh dneh potekajo tudi gradnja mobilne infrastrukture, priprava tribun za gledalce, urejanje strelišča, opravili pa bodo tudi zadnja vzdrževalna dela v športnem centru na Pokljuki.

Vse službe znotraj organizacijskega komiteja delujejo v skladu z načrtom dela in veselimo se že novih tekem tu na Rudnem polju.
Peter Zupan
"Vse službe znotraj organizacijskega komiteja delujejo v skladu z načrtom dela in veselimo se že novih tekem tu na Rudnem polju. Z velikim veseljem smo sprejeli dejstvo, da je vlogo predsednice organizacijskega komiteja letos spet prevzela ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, pri organizaciji tekmovanj pa nam bosta znova v veliko pomoč Ministrstvo za obrambo RS in Slovenska vojska, brez katerih bi tekmovanje na taki ravni, kot so tekme svetovnega pokala, težko organizirali," je povedal Peter Zupan, podpredsednik Organizacijskega komiteja Pokljuka in predsednik zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije.

K obisku tekem, ki bodo med 16. in 19. decembrom, ne vabi le pravljična podoba Pokljuke, temveč tudi zelo dobri dosežki slovenskih biatloncev, predvsem novopečenega člana slovenske vrste Jakova Faka, na uvodnih preizkušnjah sezone. Slovenci pa visoke uvrstitve na Pokljuki pričakujejo tudi od Klemna Bauerja, Janeza Mariča in Teje Gregorin.

Vstopnice, ki stanejo deset evrov (otroci do desetega leta imajo prost vstop), so že v prodaji na vseh Petrolovih bencinskih servisih, v agencijah Kompas in na drugih pooblaščenih prodajnih mestih Eventima. Spletna prodaja poteka prek www.eventim.si. Vstopnice bo mogoče kupiti tudi še na dan tekmovanj neposredno ob vstopu na tekmovališče. V ceno vstopnice je vključen tudi poseben avtobusni prevoz na relaciji Bled–Pokljuka–Bled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.