Šport
87 ogledov

Pokrovitelji zapuščajo Britanca

dan evans
Italijanski proizvajalec športne opreme Ellesse je po razkritju dopinškega škandala prekinil sodelovanje z britanskim tenisačem Danom Evansom.

Britanski tenis je pred začetkom domačega grand slama pretresla dopinška afera Dana Evansa, ki so mu v vzorcu odkrili sledi kokaina. Britanec je spodrsljaj z uživanjem prepovedanih mamil priznal.

Škoda pa ne bo samo moralna, ampak ga bo prekršek udaril tudi po žepu. Zaradi priznanja in dopinškega prekrška je z Evansom po le treh mesecih donosno marketinško sponzorsko pogodbo razdrl italijanski proizvajalec oblačil za šport in prosti čas Ellesse.

Sedemindvajsetletnik, z nespornim talentom, a z ekscesnim obnašanjem zunaj igrišč, je največji uspeh dosegel letos z uvrstitvijo v finale ATP turnirja v Sydneyju, v katerem je nato priznal premoč Luksemburžanu Gillesu Müllerju. Nato je sledil še preboj v osmino finala odprtega prvenstva Avstralije, po zmagah nad Hrvatom Marinom Čilićem in Avstralcem Bernardom Tomićem.
Uvrstitev v četrtfinale mu je preprečil Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Lani ga je v Wimbledonu v tretjem krogu premagal Švicar Roger Federer, dvakrat pa se je prebil tudi v tretji krog OP ZDA.

"Dan je veliko obetal na teniških igriščih in je bil cenjen član našega moštva, vendar pa se nikakor ne strinjamo z njegovim življenjskim slogom, za katerega se je odločil, ter smo se odločili, da bomo odstopili od pogodbe," so zapisali pri Ellesseju.

Britanska teniška zveza (Lawn Tennis Association - LTA) je v preteklosti proti Evansu že disciplinsko ukrepala, ko mu je odvzela denarna sredstva zaradi ponočevanja in neprimernega obnašanja. Evans se je sicer branil, da kokaina ni vzel pred nastopom ter se je že opravičil, ker je razočaral toliko ljudi, vključno z družino.

Kokain ni neznanka na teniških igriščih. Slovita švicarska igralka Martina Hingis je bila leta 2007 pozitivna na to mamilo v Wimbledona ter je bila suspendirana za dve leti. Kokain so našli tudi v vzorcu Francoza Richarda Gasqueta, a se je leta 2009 izmazal le z dvomesečno prepovedjo, češ da je snov vzel nenamerno oziroma nevede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.