Šport
88 ogledov

Polanc visoko, Koren in Novak pomagala kolegu

dirka po Omanu Facebook
S šesto etapo se je končala kolesarska dirka po Omanu, na kateri so nastopili trije Slovenci.

Slovenski kolesar ekipa UAE Emirates Jan Polanc je dirko po Omanu končal na šestem mestu. V zadnji, večinoma ravninski etapi, v kateri so se za etapno zmago udarili sprinterji, prva tri mesta so zasedli Italijani Giacomo Nizzolo (Dimension Data), Sonny Colbrelli in Davide Ballerini, je na cilj prišel v glavnini, tako kot njegovi konkurenti.

Jan Polanc Peta etapa Šport Odlična forma Polanca na začetku leta

Na vrhu skupnega seštevka tako ni prišlo do sprememb. Zmage se drugo leto zaporedoma veseli 26-letni Kazahstanec, tekmovalec Astane, Aleksej Lucenko, ki je dobil kar tri etape, v šestih etapah je drugouvrščenega Italijana Domenica Pozzoviva premagal za 44, Španca Jesusa Herrado pa za 47 sekund. Skupno je to zanj jubilejna, 20. zmaga v profesionalni konkurenci, doslej se lahko med drugim pohvali z etapnimi zmagami na Vuelti in dirkah Pariz - Nica in po Švici.

Kolesarja Bahrain Meride Kristijan Koren in Domen Novak sta si v zadnji etapi nabrala dodaten zaostanek, dirko pa sta končala na 40. oziroma 62. mestu. Njuna glavna naloga je bila pomoč ekipnemu kolegu Domenicu Pozzovivu, ki se je v zadnji etapi zapletel v skupinski padec, po katerem je moral odstopiti sprinterski favorit Norvežan Alexander Kristoff, a so ga moštveni kolegi popeljali nazaj v glavnino, tako da je obdržal drugo mesto v skupni razvrstitvi.

Luka Mezgec Almeria Kolesarstvo Šport Mezgec do zmagovalnega odra na španski klasiki
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.