Šport
28 ogledov

Pole za Danija, poljub za Caseyja

1/10
Žurnal24 main
12. dirko sezone 2010 v MotoGP-ju bo s prvega startnega položaja začel Dani Pedrosa, ki je odločen, da nadaljuje zmagoviti niz iz Indianapolisa. Domačin Valentino Rossi je bil na kvalifikacijah četrti.
Čeprav ima Pedrosa za vodilnim Lorenzom sedem dirk pred koncem sezone 2010 68 točk zaostanka se ne predaja. "Tu v Misanu sem za razliko od lani zelo hiter in zato zelo zadovoljen. Sem sem prišel z zmago iz Indianapolisa in nameravam nadaljevati zmagoviti niz." Jorge pravi, da bodo naredili vse, da do dirke izboljšajo motocikel, da bi lahko konkurirali Daniju.

Le nekaj kilometrov od Tavulie, rojstnega kraja Italijana Valentina Rossija (Fiat Yamaha), se je ta konec tedna ustavila motociklistična karavana. Misano gosti VN San Marina. Ljubljenec domačega občinstva bo nedeljsko dirko (start ob 14.00) začel s četrtega mesta. Vale je lani in predlani dobil to dirko. Prvo startno vrsto so si na sobotnih kvalifikacijah pridirkali Španca Dani Pedrosa (Repsol Honda) in Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) ter Avstralec Casey Stoner (Ducati). Slednji je sredi treninga padel, a lahko nadaljeval na rezervnem motociklu (padci so letos vse hujša rak raka nekdanjega prvaka). Za Pedroso, ki je dobil dirko minulo nedeljo v Indianapolisu, je to četrti pole letos. Rossi je za najhitrejšim Pedroso zaostal pol sekunde in tako po poškodbi še naprej ne najde stika z najboljšimi. Le dve tisočinki za njim je zaostal Američan Ben Spies (Yamaha Tech 3) in tako dokazal, da je z netovarniškim motociklom lahko hiter tudi na naameriških stezah. Najboljši ne z netovarniško Hondo je bil Francoz Randy de Puniet (LCR Honda).

Pole za Danija, nova čelada za Valentina in poljubčki za Caseyja. Poglejte v galeriji.

V razredu do 125 kubičnih centrimetrov si je v zadnjem trenutku pole position priboril Britanec Bradley Smith in na drugo startno mesto izrinil vodilnega v skupnem seštevku Španca Marca Marqueza. V razredu Moto2 je bil znova najhitrejši Španec Toni Elias, ki tudi vodi v točkovanju in s tem dokazuje, da si zasluži vrnitev v MotoGP:

VN San Marina, MotoGP, kvalifikacije (startna mesta):

1. Dani Pedrosa (Repsol Honda)
2. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +0,308
3. Casey Stoner (Ducati) +0,449
4. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) +0,522
5. Ben Spies (Tech 3 Yamaha) +0,524
6. Randy de Puniet (LCR Honda) +0,803
7. Colin Edwards (Tech 3 Yamaha)+0,834
8. Andrea Dovizioso  (Repsol Honda) +0,878

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.