Šport
11 ogledov

Poletna liga Beljaku

Žurnal24 main
Zmagovalci Poletne lige Rudi Hiti na Bledu so postali hokejisti VSV Beljaka, ki so v zadnjem kolu s 5:2 premagali še Acroni Jesenice in uspeh izpred dveh let ponovili brez poraza.
Poletna liga Rudi Hiti, končni vrsti red:
1. VSV 6 točk
2. Tilia Olimpija 4
3. Acroni Jesenice 2
4. Vasas Budapest Stars 0

Beljaški VSV je zmagovalec letošnje Poletne hokejske lige Rudi Hiti na Bledu. Na zadnji tekmi turnirja so Beljačani premagali igralce Acroni Jesenic, branilce naslova, s 5:2 (1:1, 1:0, 3:1) ter ostali neporaženi. S tem so ponovili uspeh izpred dveh let, ko so prvič zmagali na Bledu. Druga je bila Tilia Olimpija, tretji Jeseničani, četrti pa Vasas.

Jeseničani so že na začetku imeli številčno premoč, a so bili tudi nevarni za beljaškega vratarja Prohasko. V trenutku, ko se je pri gostih na led vrnil igralec s kazenske klopi, so prek Altmanna dosegli vodilni zadetek. Jeseničane zaostanek ni zmedel in so v 10. minuti prek Jegliča izid izenačili. V 13. minuti bi Beljačani spet lahko povedli, a je jeseniški vratar Soumalainen s parado preprečil veselje Kaspitzu. V 27. minuti sta srečo poizkusila Lysak in Cavosie, a je Prohaska oba strela odbil. V 31. minuti so se spet oglasili maloštevilni navijači VSV, ko je po samostojnem prodoru zadel Tomaž Razingar. V 36. minuti je Lysak v trenutku, ko so imeli železarji igralca manj, z močnim strelom zadel vratnico. Zadnja tretjina se ni začela po željah Jeseničanov, saj so po minuti in 28 sekundah prejeli še tretji zadetek. Zadetka Mitchella in Petrika sta dokončno razorožila Jeseničane. Elikov gol šest minut pred koncem, ko so imeli aktualni slovenski prvaki dva igralca več na ledu, je le omilil poraz. Končna zmaga Beljaka je povsem zaslužena.

Ljubljančani so šli v zadnje kolo brez možnosti za končno prvo mesto. Ob zanje ugodnem razpletu, njihovi zmagi in porazu Jesenic, bi se ob koncu lahko zavihteli na končno drugo mesto. Olimpija je krenila silovito. Po vratnici Šachla v 5. minuti je dve minuti kasneje v polno zadel Režek. Madžare je zaostanek le predramil in v 10 minuti so prvič ogrozili vratarja Pintariča. Slednji je odlično posredoval v 15. minuti, ko je po napaki obrambe preprečil zadetek Liboru. Do konca tretjine velja omeniti lepo priložnost Režka, a je ostalo brez spremembe rezultata. Na začetku drugega dela so imeli zeleno-beli drugič številčno prednost, ki jo je po lepi akciji z zadetkom oplemenitil Boštjan Goličič. Po zadetku Erika Panceta, zopet ob številčni prednosti, je bila zmaga Olimpije že zelo blizu. Madžari so v zadnjem delu dosegli zadetek, kar pa je bilo premalo za preobrat, saj je bila Olimpija skozi celotno tretjino boljši tekmec.

Poletna liga Rudi Hiti, tretje kolo:

VSV Beljak : Acroni Jesenice 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Altmann (4), Razingar (31), Unterluggauer (42), Mitchell (48), Patrik (54); Jeglič (10), Elik (54)

Tilia Olimpija : Budapest Stars 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Režek (8), Goličič (24), E. Pance (33); Sille (57)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.