Šport
20 ogledov

Polfinale Federerju in del Potru

Juan Martin del Potro je v zadnjem četrtkovem obračunu skupine A premagal Rogerj Žurnal24 main
Domači ljubljenec Andrew Murray je ostal brez polfinala. V njem sta že Federer in del Potro iz skupine A in Söderling iz skupine B. Možnost za polfinalno vstopnico imajo še Djoković, Davidenko in Nadal.

Razplet argentinsko-švicarskega dvoboja, ki se je končal po dveh urah in šestih minutah, je močno razžalostil britanske teniške privržence, saj je brez polfinala ostal domači ljubljenec Andrew Murray. Federer, del Potro in Murray so imeli po treh dvobojih identičen izkupiček (dve zmagi in poraz). Federerju je za napredovanje zadostoval že dobljen niz, ki ga je na četrtkovem obračunu proti letošnjemu zmagovalcu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku tudi osvojil, Južnoameričan pa si je polfinalno vozovnico priigral na račun večjega števila dobljenih iger v treh dvobojih. Del Potrov "score" je bil v številu dobljenih iger 45:43, nesrečnega Murrayja pa 44:43.

Na četrtkovem uvodnem dvoboju tretjega kroga je Murray ugnal Španca Fernanda Verdasca s 6:4, 6:7 (4) in 7:6 (3). V izenačenem prvem nizu je Murrayu uspelo odvzeti servis Špancu pri izidu 4:4. Z nekaj težavami je nato odserviral zmago v prvem nizu. Tudi v drugem nizu, ki je trajal kar uro in deset minut, sta bila igralca izjemno izenačena. Do odvzema servisa ni prišlo, tako da se je niz odločal v podaljšani igri, v kateri je več zbranosti pokazal Verdasco in jo dobil z rezultatom 7:4. V tretjem, odločilnem nizu sta igralca znova prikazala konstantno dobro igro na svoj začetni udarec. Izenačeni igri ni bilo videti konca vse do podaljšane igre, v kateri je Murray stopil na plin (7:3) in po treh urah dvoboja slavil končno zmago.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Danes bosta na sporedu še dva dvoboja v skupini B. Najprej bosta na igrišče londonske O2 Arene stopila Srb Novak Djoković in Španec Rafael Nadal, nato pa še Söderling in Rus Nikolaj Davidenko. Söderling si je že priigral polfinalno vozovnico, možnosti zanjo pa imajo Djoković (razmerje zmag in porazov 1-1), Davidenko (1-1), a tudi Nadal, čeprav je izgubil oba dosedanja obračuna s Söderlingom in Davidenkom.

 

London, 3. kolo zaključnega turnirja, skupina A:

Andy Murray (VB, 4) : Fernando Verdasco (ŠPA, 7)  6:4, 6:7 (4), 7:6 (3)

Juan Martin del Potro (ARG/5) : Roger Federer (ŠVI/1) 6:2, 6:7 (5), 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.