Šport
11 ogledov

Polfinale za Olimpijo vse dlje

Hokejisti Olimpije so obljubili, da se bodo Salzburžanov lotili tudi na druge na Žurnal24 main
Hokejisti Red Bull Salzburga so bili na tretji četrtfinalni tekmi lige Ebel še tretjič boljši od Tilie Olimpije, ki je od polfinala vse bolj oddaljena. Odločila druga četrtina, ko so biki zadeli štirikrat.

Favorizirani salzburški hokejisti, branilci naslova v ligi Ebel, so po dveh tekmah četrtfinala vodili že z 2:0. Na prvi domači tekmi so se morali za zmago zelo potruditi, saj so slavili zmago šele po podaljšku, na drugi v Ljubljani pa je bil izid bolj prepričljiv, 5:1. A zmaji se kljub zaostanku niso predali in so pred četrtkovim gostovanjem napovedali, da se želijo vsaj še enkrat vrniti v Salzburg.

Začetek je bil za zeleno-bele sanjski. Domači vratar Reinhard Divis je ob prvi akciji Ljubljančanov slabo posredoval in John Hughes ga je že po pol minute premagal. A začetnega naskoka gostje niso znali izkoristiti. Domači pa so že svoj prvi pravi napad kronali z golom, Jana Chabero je v četrti minuti s strelom od daleč ugnal Ramzi Abid. Ljubljančanom igra ob številčni prednosti spet ni stekla, še več, Steven Regier je v teh trenutkih pobegnil obrambi tekmecev, a izgubil plošček, ko je bil sam pred golom. Hughes je imel v deveti minuti novo priložnost za vodstvo Olimpije, a je ni izkoristil. Najlepšo priložnost za domače je v 15. minuti zapravil Marco Pewal, potem ko so biki spet ujeli goste nezbrane ob njihovi številčni prednosti, a je bil v boju ena na ena uspešnejši Chabera. Pri zmajih pa je bil tragični junak uvodnega dela Matej Hočevar; dvakrat je bil skoraj povsem sam pred vrati Salzburga, toda ne v 16. ne v 20. minuti plošček ni šel v mrežo.

Salzburžani so v drugem delu začeli bolje kot v prvem. Goste so stisnili v njihovo obrambno tretjino, gol pa zabili po podaji Abida, ki je zaposlil osamljenega Ryana Duncana, ta pa dosegel že četrti zadetek v tem nizu dvobojev. Ljubljančani so redko prihajali pred Divisa, rdeči biki pa so le stopnjevali pritisk. Udarili so v 28. in 29. minuti. V razmaku le 32 sekund so zadeli dvakrat in praktično že sredi tekme odločili zmagovalca. Najprej je po napaki Chabere plošček za njegov hrbet spravil Andre Lakos, ko pa si gostje še niso opomogli po golu, je pol minute pozneje iz podobnega položaja zadel še Dominique Heinrich. Salzburg bi lahko dosegel še tretji gol v paketu, a je na srečo gostov Martin St. Pierre zgrešil prazna vrata. Na semaforju je bilo kljub temu že v 33. minuti 5:1, uspešen je bil Michael Scheichel. Ljubljančani so bili v teh trenutkih razbiti, priložnosti pa si niso pripravili niti ob dveh prednostih 5-4. Salzburg je brez težav nadziral dogajanje na ledu in napovedal mirno zadnjo tretjino.

V tej so do sape spet prišli tudi gostje. Red Bull je znižal ritem, vseeno pa je bilo pred Chabero nekajkrat vroče. Pred Divisom se je po prodoru znašel Domen Vedlin, a meril mimo vrat, s strelom od daleč je poskušal Jure Stopar. Še vedno pa je zeleno-bele mučila neučinkovitost z igralcem več, saj niso izkoristili niti sedme in osme na tekmi. Biki pa so dvoboj končali v tem slogu, saj so šesti gol dosegli celo z igralcem manj.

Četrta tekma bo v nedeljo v ljubljanski dvorani Tivoli; če bodo hokejisti Olimpije še enkrat izgubili, bo zanje nastopa v končnici, prvega po dveh sušnih letih, že konec.

Liga Ebel, četrtfinale, tretje tekme:


Red Bull Salzburg : Tilia Olimpija 6:1 (1:1, 4:0, 1:0) /3:0/
Abid (4), Duncan (24), Lakos (28), Heinrich (29), Schiechl (33), Koch (55); Hughes (1)

Vienna Capitals : Graz 99ers 4:3 (3:0, 1:3, 0:0) /3:0/
M. Rodman (2), Rotter (8), Gratton (20), Fortier (33); Werenka (23), Norris (35), Harand (39)

VSV Beljak : Liwest Linz 4:3 (3:1, 0:1, 2:1) /3:0/
Langfeld (9), Kužnik (17), Razingar (20), Kaspitz (42), Ferland (60); Purdie (9, 48), Cashman (38)

KAC Celovec : Medveščak Zagreb 7:4 (2:1, 2:0, 3:3) /3:0/
Kalt (15), Scofield (18, 60), Brandner (24), Geier (33), Shantz (56), Hager (57); Rendulić (19), Sertich (41), Hečimović (45, 53)

// – izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.