Šport
118 ogledov

Policist se je hvalil, da je ustavil Kristana

robert kristan mlad majhen mladost
1/14
Antonio Bronic/PIXSELL
Izvrstni slovenski vratar in član Medveščaka Robert Kristan ima pri 28 letih za sabo vznemirljivo življenjsko zgodbo. Razkril jo je njegov oče Aleksander, v galeriji pa ne zamudite podob iz Liksovih mladih dni.

Zagrebški Medveščak je v zadnjih sezonah postal eden od gigantov lige Ebel. Stabilno finančno stanje je v hrvaško prestolnico privabilo kakovost, pretresi, kakršni se dogajajo ponekod na Slovenskem, pa medvedov ne dosegajo. Eden temeljnih kamnov Medveščakove igre, ki je kalibru svojih obramb primerno dobil tudi zvezdniški status, je slovenski vratar Robert Kristan, eden najboljših čuvajev mreže razširjenega avstrijskega prvenstva.

Morda malokdo ve, da je tudi njegov oče Aleksander Cigan v Zagrebu branil med letoma 1987 in 1989. Kristan je sicer po ločitvi staršev zadržal mamin priimek. "Nisem ga silil v Medveščak, dejal sem mu le, da mu v Zagrebu ne bo ničesar manjkalo," je dejal Aleksander, ki se s sinom sliši vsak dan, ob obisku 24sata.hr: "Robi je močan v glavi. Tudi ko prejme 'pocerski' gol, ga to ne potre." Rosno mlad, pri 14 letih, se je Kristan odpravil v Kanado, kjer pa je imel nekaj težav z menedžerjem. Oče je prepričan, da bi napravil (še) večjo kariero, če bi ostal tam. Osemindvajsetletni Gorenjec je sicer poleg Jesenic nastopal še za Olimpijo in švedska Brynäs in Moro. Za reprezentanco pa nastopa že več kot desetletje.

Aleksandar Cigan je javnosti predstavil tudi pikantno prigodo: "Z Robijem sem bil v avtu, ko ga je ustavil policist. Hvalil se je, kako je ujel priljubljenega vratarja, šef pa mu je prek mobitela kričal, da ga mora pripeljati, ker si želi njegovega avtograma."

Komentarjev 1