Šport
79 ogledov

Policist trikrat ustrelil športnika

Ricardo dos Santos EPA
Policist, ki ni bil na dolžnosti, je ustrelil brazilskega zvezdnika deskanja na vodi. Ricardo dos Santos je umrl dan po usodnih ranah.

Štiriindvajsetletni Ricardo dos Santos je včeraj umrl v bolnišnici po sporu s policistom na plaži Guarda do Embau v bližini mesta Florianopolis. Deskarja na vodi so štirikrat operirali na pljučah in ledvicah, a je podlegel ranam.

Brazilski časopis O Globo je zapisal, da je Ricardinho kot so deskarja imenovali v Braziliji, umrl potem, ko je pristopil k dvema moškima, ki sta slonela na avtomobilu pred njegovim domom. Zaprosil ju je, naj ne uporabljata drog v javnosti. Po besedah prič je nato eden od moških iz avta izvlekel orožje in trikrat ustrelil dos Santosa v prsa in trebuh.

Po streljanju je bil aretiran vojaški policist Luiz Paulo Mota Brentano. Njegovega 17-letnega brata so kasneje izpustili. Po poročanju O Globa je Brentano izjavil, da je orožje uporabil v samoobrambi, saj naj bi mu surfer grozil.

"Naš Ricardo je odšel. Veliko je doživel v teh 24-ih letih. To je zelo težek čas za vse nas. Verjamemo, da so tam, kjer je Ricardo zdaj, boljši valovi in da bo na njih užival z Andyjem Ironsom (ameriški deskar, ki je umrl novembra 2010). Zahvaljujemo se za izkazano podporo," je po Ricardinhovi smrti sporočila družina dos Santosa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.