Šport
17 ogledov

Poljaki poslali "zaklenjene" posnetke

Noka Serdarušić bo kljub zdravstvenim težavam Celjane vodil na prvi tekmi Lige p Žurnal24 main
V nedeljo se bo za rokometaše Celja Pivovarne Laško začela sezona v elitni Ligi prvakov. Prvo tekmo bodo igrali proti ekipi Vive Targi Kielce. Poljaki so že začeli z umazanimi igricami.
Kiel in Barcelona se bosta zagotovo uvrstila v drugi del Lige prvakov, francoski Chambery, poljski Kielce, nemški Rhein-Neckar Löwen in Celje pa se bodo borili za dve prosti mesti. Rad bi dejal, da samo zmage na domačem igrišču ne bodo dovolj za napredovanje, točke bo treba osvajati tudi na gostovanjih.
Noka Serdarušić

Rokometaši Celja Pivovarne Laško – kot edini slovenski predstavniki v sezoni 2010/11 – v nedeljo, 26. septembra, ob 14.45 začenjajo novo evropsko sezono v Ligi prvakov. Slovenski prvak bo najprej gostoval pri poljskem državnemu prvaku – Vive Targi Kielce.

V celjskem taboru so pričakovanja pred prvo evropsko tekmo v novi sezoni strnili na novinarski konferenci, ki so se je udeležili trener Zvonimir Serdarušić, kapetan Uroš Zorman in direktor kluba Roman Pungartnik, ki je v uvodu povedal: "Veseli smo, da se Liga prvakov le začenja. Vemo, da se bomo s Kielcami, Chamberyjem in nemškim Rhein Neckar Löwnom borili za napredovanje v skupini, vendar pa menim, da tekma na Poljskem ne bo ena od odločilnih v sezoni. Naš snemalec je posnel zadnjo tekmo naših nasprotnikov, saj so nam Poljaki pred tem poslali tri tekme, a so bili vsi posnetki 'zaklenjeni', torej neuporabni."

"Naš imperativ je zmaga"
Na Poljskem bo ekipo kljub zdravstvenim težavam vodil Serdarušić. "Za ekipo je uspešen start v državnem prvenstvu, ko smo v treh krogih državnega prvenstva trikrat zmagali. Tekme so pokazale, da znamo na trenutke zelo dobro igrati, pokazale pa so se tudi naše slabosti, ki jih na Poljskem ne bomo smeli prikazati. Naši novinci se korak za korakom vključujejo v ekipo," je uvodoma dejal Serdarušić in dodal: "Kiel in Barcelona se bosta zagotovo uvrstila v drugi del Lige prvakov, francoski Chambery, poljski Kielce, nemški Rhein-Neckar Löwen in Celje pa se bodo borili za dve prosti mesti. Rad bi dejal, da samo zmage na domačem igrišču ne bodo dovolj za napredovanje, točke bo treba osvajati tudi na gostovanjih." In kaj pravi kapetan Celjanov Uroš Zorman: "Besedam trenerja nimam kaj dodati. V poljski ekipi je veliko reprezentantov, v naši tudi. Po srečanju bomo videli, kdo ima boljše reprezentante. Igralci nestrpno čakamo prvo tekmo, naš imperativ pa je seveda zmaga."

Igrali bodo pred polno dvorano
Poljsko ekipo vodi Bogdan Wenta, nekdaj izjemni rokometaš, ki je vrsto let igral v Nemčiji, kjer je prav tako začel trenersko pot. Potem ko je najprej sedel na klop poljske reprezentance, se je v minuli sezoni vrnil v domovino tudi v vlogi klubskega trenerja in že drugo sezono združuje obe funkciji. Klub ima velike ambicije na evropski sceni, v tej sezoni pa sta v Kielce prišla še Hrvata Mirza Džomba in Michal Jurecki. Rokomet na Poljskem že zadnjih nekaj let doživlja izjemen razcvet in uživa zelo veliko medijsko podporo, kot tudi podporo navijačev. Dvorana za nedeljsko srečanje je tako že nekaj časa razprodana.

Naloga in ovira, ki je pred Celjani, je torej velika. Dodatne težave pivovarjem povzroča Serdarušićevo zdravstveno stanje, zaradi česar je v mesto ob Savinji prišel Boris Denič. Na Poljskem bo ekipo vseeno vodil Serdarušić. Težave z virozo je v zadnjem tednu imel tudi Renato Vugrinec, vsekakor pa ne bo nastopil Aljoša Rezar, ki je sicer že snel mavec s poškodovane noge, a ga čaka še rehabilitacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.