Šport
14 ogledov

Poljaki v zadnji sekundi!

sp v rokometu poljska srbija EPA
V "slovenski" skupini C je Savdska Arabija malce presenetljivo ugnala Južno Korejo, Poljaki pa so z golom v zadnji sekundi zakomplicirali položaj v skupini C. V skupini D so domačini Španci z zmago nad Madžarsko ohranili popoln izkupiček, v zadnjem kolu se bodo s Hrvati pomerili za prvo mesto po predtekmovanju.

V skupini C je bila najprej na sporedu tekma med Slovenijo in Belorusijo, po preobratu v drugem polčasu so slavili varovanci Borisa Deniča (27:26). Najboljši strelec pri naših je bil Dragan Gajić z osmimi goli, za Beloruse jih je nekdanji "Slovenec" Sergej Rutenka dosegel devet.

Savdska Arabija je rahlo presenetljivo premagala Južno Korejo in se tako rešila zadnjega mesta v skupini. V zadnji tekmi dneva so Poljaki, potem ko so v prvem polčasu izgubljali že za pet golov (8:13), z zadetkom v zadnji sekundi premagali Srbe in tako zakomplicirali dogajanje v skupini C. Ob porazu Slovenije proti Srbiji za več kot en gol in zmagi Poljakov v 5. kolu bi Slovenci še vedno lahko končali le na tretjem mestu in bi se posledično v osmini finala pomerili s Španci ali Hrvati.

V skupini D se bosta v zadnjem kolu za prvo mesto "udarili" Španija in Hrvaška. Domačini so po izenačenem prvem polčasu premagali Madžarsko, ki je v drugem polčasu zmogla le osem golov. Avstralci pa so dobili še eno "porcijo", tokrat od Alžircev in fantje od "tam spodaj" so (spet) prepričljivo najslabša ekipa na prvenstvu. Naši južni sosedi so Egipčanom ušli na začetku drugega polčasa in nato tekmo dokaj mirno pripeljali do konca.

SP v rokometu, 4. kolo, izidi:

Skupina C

Slovenija : Belorusija 27:26 (12:17)
Gajić 8, Dolenec 5, Skube 3; S. Rutenka 9, Nikulenka 5, Citov 4.

Savdska Arabija : Južna Koreja 24:22 (11:13)
Alsalem 5; Eom 6.

Poljska : Srbija 25:24 (11:13)
B. Jurecki 9, Orzechowski 5; Ilić 9, Prodanović 6.

Lestvica: 1. Slovenija 8 točk, 2. Srbija 6, 3. Poljska 6, 4. Belorusija 2, 5. Savdska Arabija 2, 6. Južna Koreja 0.


Skupina D

Avstralija : Alžirija 15:39 (6:14)
Calvert 6; Chehbour 6.

Madžarska : Španija 22:28 (14:14)

Hrvaška : Egipt 24:20 (11:9)

Lestvica: 1. Španija 8 točk, 2. Hrvaška 8, 3. Madžarska 4, 4. Alžirija 3, 5. Egipt 1, 6. Avstralija 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.