Šport
22 ogledov

Poljska slonica pojedla žogo Eura

Citta slon slonica Euro 2012 žoga živalski vrt krakov jasnovidka napovedovalka Youtube
Ukrajinci so pred začetkom Eura 2012 že izbrali svojo žival vedeževalko za napovedovanje izidov tekem na turnirju. Ukrajinskemu prašiču se je v torek pridružila poljska slonica Citta, ki so jo med mnogimi kandidati izbrali v krakovskem živalskem vrtu. Največja rivala? Oslica Katherine in papagaj Jacko.

Poljski odgovor na hobotnico Paula, ki je po stoodstotnem učinku na zadnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki tragično preminil v svojem akvariju, bo med Eurom 2012 postala slonica Citta. Ukrajinci so se že nekaj dni pred sogostitelji Poljaki odločili za prašiča, ki je za zdaj še brez imena, obe živali pa bosta med evropskim prvenstvom napovedovali rezultate in se poskušali vsaj približati nezgrešljivemu Paulu.

• Slonica Ganga odločila: prvak bo Barcelona

V krakovskem živalskem vrtu so pripravili pravo avdicijo za novega poljskega vedeževalca, rezultat finalne tekme Lige prvakov med Bayernom in Chelseajem pa je v konkurenci oslice Katherine in papagaja Jacka pravilno napovedala le indijska slonica Citta. Triintridesetletnica bo prav gotovo stavila na izkušnje, saj je kar 31 let starejša od svojega ukrajinskega kolega.

Prašiček naj bi imel rad pivo in pečen krompir, med gledanjem tekem s svojim lastnikom pa se rad zadovoljno oglaša. "Hočemo zagotoviti, da bo miren – nočemo, da bi se prestrašil," je dejala Svitlana Bovkun, predstavnica za stike z javnostjo pri kijevskih mestnih oblasteh. Direktor krakovskega živalskega vrta Jozef Skotnicki je razkril, da je Citta v konkurenci oslice, papagaja in še enega slona izbrala pravo jabolko, ki je počivalo nad grbom Chelseaja.

Posebna soba za sramežljivega Ukrajinca

Enako metodo bodo oskrbniki uporabili dan pred vsako izmed 31 tekem evropskega prvenstva. Zaradi katoliškega praznika 7. junija bo Citta izjemo naredila le za otvoritveno tekmo med domačo Poljsko in Grčijo, kjer bo izid tekme napovedala že dva dni prej. Citta je občutljiva slonica, ki jo je v Evropo pripeljal nemški lastnik cirkusa. Po smrti svojega oskrbnika je dolgo časa žalovala, še nikoli pa ni skotila naraščaja, saj se boji svojih moških vrstnikov.

"Zaradi svojih prejšnjih izkušenj je Citta nepredvidljiva in včasih pretirava. Potrebuje poseben, nežen pristop," dodaja Skotnicki. Nekaj nepredvidljivosti je Citta pokazala že takoj na začetku, saj je potem, ko so ji za ogrado vrgli uradno žogo turnirja, okroglo usnje z imenom Tango kratko malo – pojedla!

Manj informacij je znanih o sramežljivem ukrajinskem prašičku, za katerega bodo poleg olimpijskega stadiona v Kijevu zgradili posebne prostore. Pred vsako tekmo bo zmagovalca določil s tem, da bo jedel z enega izmed dveh krožnikov, med katerima bo vsak označen z zastavo moštev, ki se bosta pomerili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.