Šport
16230 ogledov

Poljska zagrozila z ultimatom: "Ne bomo molčali"

rusija zastava olimpijski krogi oi 2016 EPA
Nesoglasje glede usode ruskih in beloruskih športnikov.

Poljski minister za šport Kamil Bortniczuk je v pogovoru za časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung še enkrat poudaril, da odločno nasprotuje idejam Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok), da se ruskim in beloruskim športnikom ponudi možnost za nastop na olimpijskih igrah v Parizu 2024.

Zagrozil je celo z možnim ultimatom Moku.

Bortniczuk poudarja, da mednarodna športna srenja nikakor ne želi bojkotirati iger v Parizu. Pravi, da bojkot ni cilj zdajšnjih zahtev, cilj pa prav tako niso igre brez Ukrajine, Poljske, Latvije ali pa katere druge države.

"Na igrah želimo praznovati brez Rusije in Belorusije. Da bomo to dosegli, bo morda potreben ultimat - ali mi, ali pa Rusija," je za časnik dejal minister.

Politiki iz 35 držav so nedavno na pobudo Velike Britanije razpravljali o izključitvi Rusije in Belorusije z iger v Parizu zaradi ruske vojaške agresije v Ukrajini. Glavna tema video konference je bila pobuda Moka, da športnikom iz omenjenih držav omogoči nastop na igrah, predvidoma pod okriljem olimpijske zastave.

"Težko je pričakovati, da bi ob vsem tem molčali. Šport ni dejavnost, ki jo je možno kar izolirati od vojne," je še dejal Bortniczuk.

Kamil Bortniczuk | Avtor: Epa Kamil Bortniczuk Epa

Komentarjev 19
  • Avatar drugssquare
    drugssquare 09:52 25.avgust 2023.

    Thnx

  • Bojan Lavrencic 13:42 25.februar 2023.

    Ma le kdo bi pogresal poljake. Itak skozi celotno zgodovino vedno samo sranje delajo

  • jakec42 08:27 24.februar 2023.

    Poljaki že pod nekdaj mrzijo Ruse!