Šport
18 ogledov

Poljubčki za Ventosa

Francisco Ventoso je v ciljnem sprintu ugnal slovitega Alessandra Petacchija in Žurnal24 main
Tudi šesta etapa kolesarske dirke po Italiji se je razpletla v ciljnem sprintu. Po 216 kilometrih je imel največ moči Francisco Ventoso, ki je ugnal tudi slovitega Alessandra Petacchija.

Pieter Weening je na kolesarski dirki po Italiji po 216 kilometrih šeste etape ubranil rožnato majico vodilnega. 30-letni Nizozemec je v cilj prišel z glavnino. Etapno zmago je po ciljnem sprintu vpisal Španec Francisco Ventoso pred italijanskim zvezdnikom Alessandrom Petacchijem, ki je obupal nekaj metrov pred ciljem. Slovenci niso bili v ospredju.

Za 29-letnega Ventosa, ki je lani dobil dirko Pariz–Bruselj, je bila to prva etapna zmaga na Giru, skupno pa peta zmaga to sezono. Tretji je bil domačin Roberto Ferrari, četrti pa njegov rojak Danilo Di Luca, ki je poskušal s pobegom kakšen kilometer pred ciljem, a so ga preostali kolesarji ujeli. Brez napada v ciljem sprintu je ostal britanski zvezdnik Mark Cavendish, ki je zaostal že na zadnjem vzponu.

Sicer je v šesti etapi že kmalu pobegnilo pet kolesarjev – Jussi Veikkanen, Kristof Vandewalle, Frederik Veuchelen, Sacha Modolo in Jaroslav Popovič –, ki so si na polovici etape nabrali že dobrih pet minut prednosti, a je glavnina pridno manjšala zaostanek. Po dobri predstavi Ukrajinca Popoviča je do 1.500 metrov pred ciljno črto nadaljeval še Belgijec Vandewalle.

"Danes smo imeli res dober dan. Vsi fantje so kolesarili odlično in jutri bomo skušali takšen nastop ponoviti. Upajmo, da bom še kakšen dan lahko ostal v rožnatem," je moštvene kolege v Rabobanku pohvalil Weening.

Petkova sedma etapa bo dolga 110 kilometrov od Maddalonija do Montevergine di Mercogliana. Za zdaj je vprašljiva še trasa devete etape Gira, saj vulkan Etna bruha pepel. "Etapa ni vprašljiva, za zdaj še ne vemo le za zadnje kilometre (6,5 kilometra), ki vodijo do vrha," pa je zatrjeval direktor dirke Angelo Zomegnan, čeprav je v četrtek na Catanio in okoliška mesta deževal pepel.

Kolesarska dirka po Italiji, šesta etapa:

1. Francisco Ventoso (Špa/Movistar) 5;15:39
2. Alessandro Petacchi (Ita/Lampre)
3. Roberto Ferrari (Ita/AND)
4. Danilo Di Luca (Ita/KAT)
5. Davide Appollonio (Ita/SKY) vsi isti čas
...
88. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) + 00:19
123. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) + 05:05
124. Simon Špilak (Slo/Lampre) isti čas


Kolesarska dirka po Italiji, skupno:

1. Pieter Weening (Niz/Rabobank) 20;15:12
2. Konstantin Sivcov (Blr/HTC-Highroad) + 0:02
3. Marco Pinotti (Ita/HTC-Highroad) isti čas
4. Christophe Le Mevel (Fra/Garmin-Cervelo) + 0:05
5. Pablo Garcia (Špa/Movistar) + 0:22
...
118. Borut Božič (Slo/Vacansoleil) + 19:39
129. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) + 21:43
134. Simon Špilak (Slo/Lampre) + 22:25

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.