Šport
23 ogledov

Poljubi za Rogersa, Brajkovič 9.

Mični dekleti sta poljuba za skupno zmago dali Michaelu Rogersu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Končana je teden dni trajajoča kolesarska dirka po Kaliforniji. Edini Slovenec na dirki Jani Brajkovič je osvojil skupno deveto mesto. Zmaga je šla v Avstralijo z Michaelom Rogersom.

Kanadčan Ryder Hesjedal (Garmin Transitions) je zmagovalec zadnje, 135 kilometrov dolge etape kolesarske dirke po Kaliforniji. V sprintu je Hesjedal ugnal Američana Georga Hincapieja in Španca Carlosa Barredo.

Skupno zmago na dirki je potrdil Avstralec Michael Rogers (Columbia), ki je bil v zadnji etapi osmi. Rogers je taktično odgovoril na vse napade Američanov Davida Zabriskieja in Levija Leipheimerja, ki bi edina lahko ogrozila njegovo zmago, posebej Zabriskie, ki je pred zadnjim dnevom zaostajal le devet sekund. Na koncu je trojka prišla v cilj skupaj pet sekund za zmagovalcem, Leipheimer je bil sedmi, Rogers osmi in Zabriskie deveti. "Nisem pričakoval, da se bom tako potil na zadnji etapi. Res je bilo naporno," je po skupni zmagi pokomentiral Rogers.

Sama dirka je bila praktično odločena že na 33-kilometrskem sobotnem kronometru. Tega je dobil Nemec Tony Martin pred Rogersom, ki se je z drugim mestom utrdil tudi v vodstvu skupnega seštevka in ga obdržal do konca. Edini Slovenec na dirki Jani Brajkovič (RadioShack) je bil na kronometru 18., v skupnem seštevku je v soboto nazadoval na deveto mesto in tudi njegova uvrstitev se na sklepni nedeljski etapi ni več spremenila. Brajkovič je zadnjo etapo končal v prvi skupini zasledovalcev na 16. mestu, za zmagovalcem Hesjedalom pa je zaostal natančno minuto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.