Šport
23 ogledov

Polom slovenskih biatloncev

martin fourcade EPA
Slovenski biatlonci so na sprinterski tekmi v Östersundu doživeli pravi mali polom.

Najboljši je bil Rok Tršan na 48. mestu, ki si je zagotovil vsaj nedeljsko zasledovanje, ostali pa so končali v zadnji tretjini nastopajočih. Miha Drinovec je bil 76., Klemen Bauer 85. in Lenart Oblak 87.

Prepričljivo zmago je slavil Martin Fourcade in napovedal vladavino tudi v svetovnem pokalu 2016/17, kjer še šestič želi osvojiti skupni seštevek svetovnega pokala. Francoz je bil najboljši že v četrtek na 20-kilometrski tekmi. Danes je Šved Frederik Lindberg za njim zaostal 41,5 sekunde, Nemec Arnd Peiffer pa 43,6. Vsi trije pa so imeli 100-odstoten strelski izkupiček.

Slovenci brez Faka nevidni

V slovenski vrsti se še kako pozna odsotnost Jakova Faka, ki je ob normalni formi edini sposoben za vidne uvrstitve. Klemen Bauer je tokrat moral v kazenski krog kar štirikrat, kar je bilo preveč, da bi si priboril vsaj zasledovanje, ostali pa tekaško niso konkurenčni tekmecem. Tršan in Drinovec sta zgrešila po enkrat, Oblak je v kazenski krog zavil dvakrat.

"Danes tudi Klemen ni imel tiste prave svežine v smučini. Ni bilo tako zelo slabo, a ko moraš trikrat v kazenski krog, pade motivacija. Malo je tudi popustil v glavi. Kot mi je dejal po tekmi, se ni počutil povsem optimalno," je po tekmi dejal trener Slovencev Tomaš Kos.

''Realne možnosti za točke''

Glede streljanja, ki je bilo krvnik predvsem Bauerja, pa je dodal: "Škoda, ker je Tršan malce predolgo čakal do prvega strela v ležečem položaju. Če bi ga ustrelil, kot ima natrenirano - in tudi, če bi zgrešil - bi bil blizu ali celo pri točkah. Kljub temu je izhodišče za jutri dobro in ima realne možnosti za točke."

"Od mladih na sprintu ne pričakujemo veliko. Tudi če dobro ustrelijo in bi se tudi vse ostalo poklopilo, je realen domet uvrstitev med šestdeset. Predvsem Mitja Drinovec ima še čas. Važno je, da dobro opravi na strelišču, vse ostalo pa bo prišlo s časom," je o mlajših še povedal Kos.

V nedeljo bosta v Östersundu obe zasledovalni tekmi. V moški konkurenci bo slovenske barve branil Tršan, v ženski pa Teja Gregorin, ki je danes z 32. mestom osvojila prve točke v sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.