Šport
25 ogledov

Polomija Jeseničanov z Dunajem - 0:7

Žiga Pavlin je dosegel hat-trick za Olimpijo, ki je v Beljaku slavila prvič po s Žurnal24 main
V 22. kolu lige Ebel so Jeseničani v Podmežakli doživeli pravo polomijo. Dunaj z Davidom in Marcelom Rodmanom jih je premagal kar s 7:0. Tilia Olimpija je slavila v Beljaku s 6:4.

Kljub neigranju poškodovanega branilca Damjana Dervariča so Ljubljančani tudi ta minus nadoknadili in nadigrali Beljačane. Na koncu so se sicer morali še kako potruditi, da sta obe točki odšli na drugo stran Karavank. Svoj veliki večer je imel branilec zeleno-belih Žiga Pavlin, ki je dosegel tri gole, tudi zadnjega 20 sekund pred koncem v prazno mrežo.

Lestvica:

1. KAC 40
2. R. B. Salzburg 30
3. VSV Beljak 26
4. Vienna C.s 27
5. Medveščak 22
6. T. Olimpija 21
7. Graz 99ers 21
8. A. Jesenice 20
9. S. Fehervar 18
10. B. W. Linz 16

Prav Pavlin je v prvih petih minutah z dvema lepima goloma poskrbel za hitro vodstvo, ki bi lahko bilo po prvi tretjini ob razmerju strelov 23-13 tudi izdatnejše. Ljubljančani so nekoliko lažje zadihali v 27. minuti po hitrem protinapadu, ki ga je po podaji Žige Panceta v gol spremenil Petr Šachl. V 32. pa je imel veliko priložnost še John Hughes, a je iz bližine za las zgrešil. Beljak se je vrnil v igro v 34. minuti z zadetkom ob igralcu več.

Tudi v zadnjem delu so gostje igrali odlično. Najprej so po silovitem pritisku z igralcem več dosegli še četrti gol, uspešen je bil Burke Henry, nato pa je VSV prek nekdanjega zmaja Kevina Mitchella zadel okvir vrat. Šachl je nato presenetil domačega vratarja Bernharda Starkbauma in zadel pravzaprav iz mrtvega kota.

Še deset minut pred koncem je tako kazalo na popoln uspeh. A je Beljak v 50. minuti premagal Jana Chabero za 3:5, to pa je domačim dalo novega zagona. V 52. minuti so imeli na ledu dva igralca več, ko pa se je vrnil izključeni Aleš Mušič, je ušel obrambi domačih, Mitchell pa ga je nepravilno zaustavil. A kazenskega strela Mušič ni spremenil v vodstvo 6:3, domači pa so v 55. minuti dosegli še četrti gol, ki je obetal napeto končnico. Sodnik je 67 sekund pred koncem izključil branilca Henryja, domači so poskušali še brez vratarja, tu pa je spet nastopil Pavlin in dosegel gol iz svoje obrambne tretjine. V nedeljo bo Olimpija doma igrala z Medveščakom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Dunajčani so proti Jesenicam hitro povedli; v gneči pred domačimi vrati so bili branilci premalo odločni, kar je izkoristil Marcel Rodman v šesti minuti. Sredi prve tretjine je bil izključen Doug Nolan in gostje so prvič na tekmi napadali z igralcem več. Jeseniški Američan si je prislužil še dodatnih deset minut disciplinske kazni. Po pol minute je Jeremy Rebek povišal vodstvo Dunajčanov na 2:0. Jeseničani so imeli priložnost za znižanje zaostanka, ko je moral na kazensko klop Francois Bouchard. Namesto zadetka domačih pa je Jaako Suomalainen dobil še en gol. Plošček je na modri črti ušla Wadu Skolneyju, Cory Larose pa je odbiti plošček pospravil v mrežo. Kanonada se je nadaljevala slabo minuto pozneje. V akciji dva na ena je po podaji Francoisa Fortierja zadel še Kevin Kraxner.

Na začetku druge tretjine je v domačih vratih Suomalainena zamenjal Mitch O'Keefe. Rok Tičar je po podaji Bretta Lysaka močno ustrelil, plošček pa je zletel naravnost v Jürgena Penkerja. Matevž Erman je na sredini igrišča izgubil ploščico, Fortier se je sam znašel pred O'Keefom in v 22. minuti dosegel že peti gol za goste. Novo priložnost za ekipo z Dunaja je imel Christian Dolezal, njegov strel pa je O'Keefe ubranil. V nadaljevanju se gostje niso pretirano naprezali, železarji pa so poskušali s posamičnimi streli, ki pa niso povzročali težav avstrijskemu vratarju. Po podaji Andreja Židana je Toni Dahlman zadel prečko

Na začetku zadnje tretjine so najprej domači prikazali nekaj povezanih akcij, a njihovi poskusi so bili nenatančni. Zato pa je Kevin Kraxner dosegel svoj drugi gol na tekmi in še povišal vodstvo gostov. Prečka je kasneje preprečila nov zadetek po strelu Davida Rodmana. Anže Kuralt je bil v 46. minuti blizu prvemu golu svojega moštva, a ga je preprečil Penker, na drugi strani pa je bil okvir vrat še enkrat zadnja ovira, ki je preprečila gol Davidu Rodmanu. Gostje so prišli do sedmega gola, ko je bil izključen Pretnar. Železarji v nedeljo potujejo v Salzburg, kjer v ligi Ebel še nikoli niso slavili.

Liga Ebel, 22. kolo:

Acroni Jesenice : Vienna Capitals 0:7 (0:4, 0:1, 0:2)
M. Rodman (6), Rebek (11), Larose (15), Kraxner (16, 43, 57), Fortier (22)

VSV Beljak : Tilia Olimpija 4:6 (1:2, 1:1, 2:3)
Kaspitz (4), Martinz (34, 55), Langfeld (50)
; Pavlin (3, 5, 60), Šachl (26, 49), Henry (42)

Medveščak Zagreb : Linz 3:2 (1:2, 0:0, 1:0; 0:0)**
Red Bull Salzbrug : Grazz 99ers 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Sapa Fehervar : KAC Celovec 2:3 (1:0, 1:0, 0:2; 0:0)**

**po kazenskih strelih

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.