Šport
12 ogledov

Polomija Krimovk v Podgorici

Sport 05.10.2013 rokomet, liga prvakinj, 1. krog, skupina C, Krim Mercator - Sav Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu glavnega dela Lige prvakinj v gosteh izgubile proti podgoriški Budućnost s 15:30.

Potem ko so dvakratne evropske prvakinje v uvodni tekmi v Stožicah premagale Larvik, je bilo vsem jasno, da bo v polni dvorani Morača treba pokazati še več za kakšno točko. Toda domača ekipa, ki je v 1. krogu osvojila točko v Györu, se je pokazala za premočno ter že v drugi polovici prvega polčasa naredila razliko, ki jim je omogočala miren drugi del in lahko pot do zmage.

Za Krim je to najhujši poraz v zgodovini Lige prvakinj, doseženih 15 golov pa izenačen najslabši strelski izkupiček. V osmini finala v sezoni 1995/96 so krimovke zgolj 15 golov dosegle proti Viborgu (takrat so izgubile za sedem zadetkov).

Vratarka Budućnosti predobra

Pred tekmo so v slovenskem taboru okrepili vratarsko zasedbo, saj je bila prvič letos v kadru Jelena Grubišić, ki je zdajšnji del sezone izgubila zaradi poškodbe. Pričakovano pa ni začela tekme. V vratih je bila Sergeja Stefanišin, na krilnih položajih Maja Zrnec in Katarina Krpež, na položaju krožne napadalke Oana Manea, na zunanjih položajih pa Barbara Lazović, Anđela Bulatović in Andrea Penezić.

V prvih štirih minutah ne eni ne drugi ekipi ob čvrstih obrambah ni uspelo zabiti gola, v peti pa je nato Radmila Petrović domače popeljala v vodstvo, ko je s sedmih metrov premagala Grubišićevo, ki je zgolj za ta strel zamenjala Stefanišinovo. Petrovićeva je nato povišala iz protinapada na 2:0, že takrat pa je bilo jasno, da bosta obramba Budućnosti, ki jo je Tiselj označil za najboljšo v Evropi, in vratarka Clara Woltering trd oreh za ljubljansko ekipo.

Veselile so se lahko že v 35. minuti

Dokaz za to je tudi podatek, da so krimovke prvi gol dosegle šele v 11. minuti prek Manee. A na drugi strani je tudi Krimova obrambna linija delovala dobro, tako da se gostiteljice niso odlepile. Zato pa so se začele oddaljevati sredi polčasa, ko gostjam napad nikakor ni stekel. Domače so povedle s 7:2 in tudi že 11:3, na glavni odmor pa odšle pri izidu 13:6.

Uvod drugega polčasa je le še potrdil nemoč Krima na današnji tekmi. Obramba je bila luknjasta, napad jalov, posledice takšne, da so se Črnogorke lahko že v 35. minuti začele potihoma veseliti zmage. Vodstvo je takrat znašalo 18:6, bilo pa je tudi posledica nekaj izključitev, prav tako pokazateljev nemoči.

Sledilo je le še mučno čakanje Krimovih navijačev na konec tekme, ki je Ljubljančanke po zmagi nad Norvežankami precej "streznila". Pri visokem zaostanku pa je priložnost za igro dobila Nina Zulić, ki je debitirala v tem tekmovanju, več igralnega časa pa je dobila tudi Grubišićeva.

Liga prvakinj, skupina 2, drugo kolo:

Larvik : Györ 23:29 (13:18)

Budućnost : Krim Mercator 30:15 (13:6)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.