Šport
12 ogledov

Polona bo igrala za drugo kolo OP ZDA

Polona Hercog še ni bila v drugem kolu OP ZDA. Zdaj ima priložnost. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Onstran Atlantika je vse pripravljeno za začetek OP ZDA, zadnjega grand slama v sezoni. Na igriščih Flushing Meadowsa se bo za svoje mesto na veliki sceni borila tudi Mariborčanka Polona Hercog.
Pred začetkom OP ZDA je Hercogova na 47. mestu lestvice WTA. Vodi Serena Williams. Na lestvici ATP ima Rafael Nadal visoko prednost pred Rogerjem Federerjem.

Devetnajstletna slovenska teniška igralka Polona Hercog, s 47. mestom najvišje uvrščena slovenska igralka na svetovni lestvici WTA, bo zvečer v prvem kolu prekrižala lopar s starejšo 24-letno Luksemburžanko Mandy Minella, ki je na lestvici v svetovni ženski konkurenci zapisana kar 138 mest nižje. Hercogova bo dvoboj začela kot izrazita favoritinja in se ji nasmiha najboljši dosežek na US opnu. Lani je svoj prvi nastop v glavnem delu turnirja na trdi podlagi Flushing Meadowsa končala že v prvem krogu proti domačinki Christini McHale.

Roger Federer | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Skozi kvalifikacije se v glavni žreb nista prebila Grega Žemlja in Maša Zec Peškirič. V dvojicah bo nastopila Katarina Srebotnik v paru s Čehinjo Kveto Pesckhe. Čeprav Srebotnikova v posamični konkurenci ne blesti več kot nekoč, niza odlične nastope v dvojicah, saj je v nedeljo na turnirju v New Havnu, na generalki pred OP ZDA, osvojila drugi turnir v ženskih dvojicah letos.

V moški konkurenci je prvi nosilec Španec Rafael Nadal, v ženski konkurenci pa je prva nosilka Danka Caroline Wozniacki. Slednja je prejšnji teden dobila najprej turnir v Montrealu in nato v soboto še New Haven. V ženski konkurenci naslov brani Belgijka Kim Clijsters, ki je na nekaj prejšnjih turnirjih imela nekaj težav s poškodbo, medtem ko zaradi resnejše poškodbe branilca v moški konkurenci Argentinca Juana Martina del Potra že nekaj časa ni na teniških igriščih. Tako je prvi favorit za zmago Švicar Roger Federer, ki je ta turnir dobil vselej med letoma 2004 in 2008. "Letos sem še posebej motiviran, potem ko se mi je lani zmaga izmuznila za dve točki. Bil sem res razočaran. Zdelo se mi je, da je bilo to finale, ki bi ga moral zmagati. A Del Potro je igral res dobro in si zaslužil naslov." Glavni adut domačega občinstva bo Venus Williams, potem ko moški niso v najboljši formi, Serena Williams pa je nastop odpovedala zaradi poškodbe stopala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.