Šport
32 ogledov

Polona brez boja v četrtfinale

Polona Hercog je sedma nosilka turnirja v Portorožu. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Polona Hercog, ki jo boste naslednji teden lahko bodrili na turnirju v Portorožu, ta teden nastopa v Pragi. Napredovala je v četrtfinale, potem ko je dvoboj predala druga nosilka.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila v četrtfinale turnirja WTA v Pragi. Med najboljših osem na 220.000 dolarjev vrednem tekmovanju se je najboljša slovenska igralka uvrstila brez boja, saj je njena tekmica, Romunka Alexandra Dulgheru, sicer druga nosilka, dvoboj predala. Hercogova je v uvodnem kolu brez težav premagala Nemko Tatjano Malek. V tretjem kolu bo zdaj njena tekmica zmagovalka obračuna med domačinko Iveto Benešovo in sedmopostavjeno Madžarko Agnes Szavay.

Prireditelji v Pragi so to sredo ostali brez obeh prvih nosilk. Poleg Dulgherove je dvoboj odpovedala tudi prvopostavljena igralka, Čehinja Lucie Šafarova, tako da se je v četrtfinale uvrstila tudi Švedinja Johanna Larsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.