Šport
13 ogledov

Polona brez težav prek Nemke

Po dvoboju v Lukni zdaj Slovenke čaka še dvoboj v Kopru. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Polona Hercog je Nemko Angelique Kerber v prvem kolu turnirja serije WTA v Monterreyu premagala dvakrat s 6:3 in se brez večjih težav prebila v nadaljnje boje.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je že prebila v drugo kolo ženskega teniškega turnirja WTA v mehiškem Monterreyu z nagradnim skladom 220 tisoč ameriških dolarjev. Dvajsetletna Hercogova je gladko s 6:3 in 6:3 odpravila tri leta starejšo Nemko Angelique Kerber.

Hercogova, na turnirju je osma nosilka, bo v drugem kolu igrala z boljšo iz dvoboja med Italijanko Romino Oprandi in Čehinjo Barboro Zahlavovo Štrycovo. Čehinja je dobro formo potrdila že v prvem kolu dvojic, kjer se je z rojakinjo Iveto Benešovo brez težav zavihtela v drugo kolo.

Hercogova v Monterreyu nastopa tudi v dvojicah, skupaj z Nemko Julio Georges. V konkurenci dvojic skupaj z Grkinjo Eleni Danilidu igra tudi Andreja Klepač, tretja Slovenka v Mehiki Maja Zec Peškirič pa je z nastopi zaključila že v kvalifikacijah.

Monterrey, WTA, prvo kolo (Ž):

Polona Hercog (Slo) : Angelique Kerber (Nem) 6:3, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.