Šport
19 ogledov

Polona ekspresno v polfinale

hercog Reuters
Polona Hercog nadaljuje z odličnimi igrami na turnirju v Bastadu in se je že uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je Mariborčanka odpihnila Vesno Dolonc s 6:2 in 6:4.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila v polfinale turnirja WTA v švedskem Bastadu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev. Najboljša Slovenka na lestvici WTA je v četrtkovem četrtfinalnem dvoboju gladko brez izgubljenega niza premagala Rusinjo Vesno Dolonc s 6:2, 6:4. Mariborčanka se bo v polfinalu pomerila z zmagovalko dvoboja med sedmo nosilko Čehinjo Barboro Zahlavovo Strycovo, ki je v zadnjem četrtfinalu dneva po treh nizih (6:4, 5:7, 6:3) izločila drugo nosilko turnirja Italijanko Flavio Penetto.

Hercogova je v četrtfinalu odpravila branilko naslova Francozinjo Aravane Rezai. Dvajsetletna Štajerka, ki na svetovni jakostni lestvici zaseda 53. mesto, je z zmago nad petdeset mest nižje uvrščeno 21-letno Rusinjo po eni uri in 20 minutah ponovila lanska najboljša dosežka, ko se je uvrstila v polfinale turnirjev WTA v Acapulcu in Portorožu.

"Danes sem res dobro začela tekmo. Morda sem se pri vodstvu z 2:0 nekoliko preveč sprostila, malo mi je padla koncentracija in nisem izkoristila začetnega brejka, a ne glede na to, mislim, da sem celotno tekmo odigrala na zelo visoki ravni in tudi na koncu mi je uspelo obdržati servis," je uvodoma povedala dvajsetletna igralka. "Sploh drugi niz je bil kar razburljiv. Imela sem veliko priložnosti, da tekmici odvzamem servis, a tudi ona jih je imela nekaj. Tako da sva bili blizu v skoraj vsaki igri, ampak jaz sem vsakič v ključnih trenutkih malo boljše odigrala."

"Z Barboro sem že igrala dvakrat in jo obakrat tudi premagala, s Flavio pa mislim, da še ne. Mogoče bi bil z njo izziv igrat, ker je ena najizkušenejših igralk, kar jih je. Ampak, ne vem? Mogoče bi si bolj želela Štrycovo. Res pa je, da si nikoli ni dobro nobene želeti, saj so na tej ravni vse igralke dobre," je v smehu o željah pred polfinalom povedala Hercogova. Polona je s Štrycovo igrala dvakrat in jo obakrat tudi premagala, nazadnje letos v Monterreyu, medtem ko se je lani na odprtem prvenstvu Francije pomerila tudi z Italijanko, ki je bila takrat boljša.

Po uspešnem nastopu med posameznicami je Hercogova v paru z Grkinjo Eleni Danilidu nastopila še v četrtfinalu ženskih dvojic, kjer je po dobri uri in pol igre s 4:6, 6:4 in 5:10 izgubila proti španski navezi Nuria Vives - Arantxa Parra Santonja.

Andreja Klepač pa uspešno nastopa na turnirju WTA v Budimpešti z nagradnim skladom 220.000 dolarjev, kjer se je že uvrstila v polfinale dvojic. Koprčanka je po uri in 18 minutah igre v paru z Belorusinjo Tanjo Puček s 6:2, 4:6 in 10:5 ugnala Kitajko Han Xsinyun in Su Wei Hsieh iz Tajpeja. Za vstop v finale se bo slovensko-beloruska naveza pomerila z Južnoafričanko Natalie Grandin in Čehinjo Vladimiro Uhlirovo.

Bastad, WTA, četrtfinale:

Polona Hercog (Slo) : Vesna Dolonc (Rus) 6:2, 6:4

Budimpešta, WTA, četrtfinale:

Andreja Klepač/Tanja Puček (Slo/Blr/4) : Han Xsinyun/Su Wei Hsieh (Kit/Tpe) 6:2, 4:6, 10:5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.