Šport
14 ogledov

Polona oddala le dve igri

Polona Hercog maj 2011 Reuters
Polona Hercog je v prvem kolu turnirja v Seulu Slovakinji Zuzani Kučovi oddala le dve igri (6:0, 6:2) in se brez večjih težav uvrstila v drugo kolo, kjer se bo pomerila s Španko Carlo Suarez Navarro.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v prvem kolu turnirja WTA v Seulu zanesljivo premagala Slovakinjo Zuzano Kučovo s 6:0 in 6:2. Hercogovo v drugem kolu južnokorejskega turnirja z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev čaka Španka Carla Suarez Navarro, ki je ugnala Čehinjo Evo Birnerovo s 6:4 in 6:4.

"Po prihodu v Seul sem potrebovala nekaj dni, da sem se privadila na tukajšnje razmere, predvsem na časovno razliko. V ponedeljek je deževalo, temperature so se res spustile, bilo je tudi precej hladno in vetrovno. V prvem kolu sem igrala zelo solidno, napadalno od samega začetka, z veliko variacije, v drugo kolo sem se prebila brez večjih problemov. Po tekmi sem še malo vadila za naslednjo tekmo. V ponedeljek sem izgubila v dvojicah, dvoboju je bil zelo negotov, skupaj z Irino-Camelio pa sva imeli priložnost za zmago," je dejala Hercogova.

Hercogova je skupaj z Irino-Camelio Begu nastopila tudi v dvojicah, za slovensko-romunsko kombinacijo pa je bila usodna italijansko-španska naveza Francesca Schiavone-Maria Jose Martinez, ki je zmagala s 3:6, 7:5 in 10:8.

Seul, WTA (220.000 dolarjev), 1. kolo:

Polona Hercog (Slo) : Zuzana Kučova (Slk) 6:0, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.