Šport
20 ogledov

Polona odlično začela, a slabo končala

Polona Hercog
1/12
Reuters
Polona Hercog je gladko dobila prvi niz proti Danieli Hantuchovi v prvem kolu turnirja v Dubaju, a nato znova popustila in na koncu klonila z 1:2 v nizih. Blaž Kavčič brez možnosti v Argentini.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je izgubila v prvem kolu teniškega turnirja v Dubaju z nagradnim skladom dva milijona dolarjev. Za Hercogovo, ki se je kot srečna poraženka iz kvalifikacij prebila v glavni del turnirja, je bila premočna Slovakinja Daniela Hantuchova z 1:6, 7:5, 7:6 (4).

Najboljša slovenska igralka, ki je na zadnji lestvici WTA na 38. mestu, je odlično začela dvoboj s 17 mest bolje uvrščeno tekmico in gladko dobila prvi niz. Nato pa je Hantuchova, pred leti je bila tudi že članica elitne deseterice ženske lestvice, pokazala zobe in dobila drugi niz s 7:5, po skupno kar dveh urah in pol pa je bila nato boljša tudi v tretjem in se uvrstila v nadaljevanje.

"Po tako dolgi izgubljeni tekmi sem vsekakor malce razočarana, saj sem imela veliko priložnosti, ki pa mi jih ni uspelo izkoristiti. Ampak sem vseeno zelo zadovoljna s svojo igro v prvem nizu in polovico drugega niza, tako da imam nekaj pozitivnega iz tekme. Škoda da mi ni uspelo na koncu, ampak zdaj se vračam domov za nekaj dni, da se odpočijem pred novimi treningi in izzivi. V začetku naslednjega tedna imam nekaj fizičnih testov v Bratislavi, nato pa gremo v Indian Wells, da imamo teden dni časa za priprave na turnir. S seboj bom vzela trenerja in kondicijskega trenerja, da bom čim prej čimbolj pripravljena, poleg tega pa je vedno lepo imeti okoli sebe svoj krog ljudi," je po dvoboju iz Dubaja sporočila Hercogova.

Dubaj, WTA, 1. kolo:

Daniela Hantuchova (Slk) : Polona Hercog (Slo) 1:6, 7:5, 7:6 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.