Šport
12 ogledov

Polona osvojila prvi turnir WTA!

polona hercog osvojila bastad
1/6
Reuters
Polona Hercog je dosegla največji uspeh v karieri, potem ko je v soboto v finalu turnirja v Bastadu na Švedskem z 2:0 ugnala domačinko Johanno Larsson in prišla do svojega največjega uspeha v karieri. "Občutki so neverjetni."

Najboljša slovenska igralka Polona Hercog je na teniškem turnirju v Bastadu na Švedskem v finalu premagala domačinko Johanno Larsson s 6:4 in 7:5. Mariborčanka je po uri in 47 minutah osvojila svoj prvi WTA turnir v karieri. "Občutki so neverjetni. Mogoče bom kasneje dojela, kar mi je uspelo. Osvojiti prvi turnir je res neverjetno lep občutek," je bila presrečna Hercogova.


Po Acapulcu lani je drugič igrala v finale enega izmed turnirjev WTA med posameznicami; med dvojicami je bila doslej najboljša dvakrat. Za prvi turnirski naslov je prejela ček za 37.000 ameriških dolarjev in 280 točk za svetovno lestvici WTA, na kateri se je na začetku prejšnjega tedna nahajala na 53. mestu. V ponedeljek se bo še bolj približala ali celo presegla svojo najboljšo uvrstitev doslej, 43. mesto, ki ga je dosegla 13. septembra 2010.

Tekmovalka iz Kamnice pri Mariboru je proti Larssonovi igrala drugič v dobrih dveh tednih in še drugič zmagala. Prvič je bila uspešna v prvem kolu Wimbledona. V finalu v Bastadu je zdržala tudi pritisk navijačev tekmice in zavedanja, da lahko doseže uspeh kariere po neprepričljivem začetku letošnje sezone. Prvič je bila na pragu turnirske zmage že lani, v svoji prvi sezoni med prvo petdeseterico sveta, ko jo je v finalu v Mehiki premagala Venus Williams.

Hercogova je bila po osvojenih točkah precej boljša od Larssonovem, saj je osvojila 85 točk, Švedinje pa 66. Mariborčanka je bila boljša tudi v vseh drugih statističnih merjenjih in je med drugim ostala brez dvojne napake pri servisu, kar je točke tekmici odvzelo kar petkrat. Kljub temu se ji je domačinka dobro upirala in dobivala potrebne točke, s katerimi je zaključevala igre. Po dobljenem prvem nizu je Hercogova v deseti igri drugega niza servirala, vendar ji vodstva s 5:4 ni uspelo pretvoriti v zmago. Švedinja je izenačila na 5:5 in imela servis v enajsti igri. Po izenačenju na 40:40 je dobila potrebne točke za vodstvo s 6:5 v nizu, ki ga je s svojim začetnim udarcem zaključila po uri, 46 minutah in 38 sekundah ter se veselila svoje največje zmage doslej.

"Velika skala se je odvalila od mojega srca. Finale je bil psihično zelo naporen, obe sva lovili prvo lovoriko in zato je bilo vse skupaj nervozno ves čas igre. Ko sem zabila zadnji smeš, je bil občutek nepopisen. V drugem nizu sem imela priložnost za odvzem servisa tekmici že pred zaključkom, vendar mi to pri izidu 5:3 ni uspelo. Ključna je bil potem igri pri 5:5. Ko se je vrnila na 5:5, so tudi gledalci povsem znoreli in navijali zanjo. Zaradi dobrega pristopa in moje dobre igre pa so nekateri navijali tudi zame in mi ploskali za osvojene točke," je povedala Hercogova.

Bastad, WTA, finale:

Polona Hercog (Slo/8) : Johanna Larsson (Šve) 6:4, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.