Šport
3 ogledov

Polona po bitki v četrtfinale

Polona Hercog maj 2011 Reuters
Francozinja Aravane Rezai se je v drugem kolu turnirja v Bastadu več kot dve uri upirala najboljši slovenski teniški igralki Poloni Hercog, a na koncu vseeno klonila z 1:2 v nizih.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila v četrtfinale turnirja WTA v švedskem Bastadu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev. Najboljša Slovenka na lestvici WTA je v sredinem dvoboju drugega kola po dveh urah in 12 minutah premagala Francozinjo Aravane Rezai s 3:6, 6:4 in 7:6 (4). Mariborčanka se bo v četrtfinalu pomerila z Rusinjo Vesno Dolonc, ki je premagala Romunko Sorano Cirsteo s 6:3 in 6:3.

Dvajsetletna Hercogova je v uvodnem kolu ugnala Ano Tatišvili iz Gruzije, v sredo pa je bila po hudem boju boljša od francoske teniške igralke iranskega rodu Aravane Rezai. Štiri leta starejšo tekmico, ki je oktobra lani napredovala na 15. mesto na lestvici WTA, je ugnala po ogorčenem dvoboju polnem preobratov. Hercogova je v tretjem nizu vodila s 5:3 in imela začetni udarec, a ga je zapravila. V podaljšani igri ji sprva ni najbolje kazalo, tekmica je vodila s 4:2, nato pa je Mariborčanka osvojila pet zaporednih točk in dvoboj zaključila v svojo korist.

"Današnji dvoboj je bil poln preobratov. Francozinja je 'tip' igralke, ki nekaj časa igra zelo dobro, nato pa zelo pade, ob tem pa je proti njej zelo težko igrati, saj od sebe ne da nobenega ritma. Moja današnja igra je na trenutke nihala, a najbolj pomembno je, da sem bila v prelomnih trenutkih dvoboja zbrana, prav tako pa sem močno verjela v zmago," je po dvoboju dejala Hercogova, ki se je v podaljšani igri odločilnega tretjega niza izvila iz neprijetnega položaja in nadoknadila zaostanek 2:4.

"Pri zaostanku z 2:4 sem odigrala 'winner' na njen drugi servis. Menim, da je bilo to ključnega pomena. V nadaljevanju sem bila zbrana, počutila sem se zares superiorno," je podaljšano igro komentirala Hercogova, ki jo v nadaljevanju turnirja čaka tudi obračun dvojic. V paru z Grkinjo Eleni Danilidu je v uvodnem kolu izločila Rusinjo Jeleno Bovino in Latvijko Ligo Dekmeijere s 6:2 in 6:2, v četrtfinalu pa ju čaka španska kombinacija Nuria Vives - Arantxa Parra Santonja.

Bastad, WTA, drugo kolo:

Polona Hercog (Slo) : Aravane Rezai (Fra) 3:6, 6:4, 7:6 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.