Šport
32 ogledov

Polona po treh urah v drugo kolo

Polona Hercog se bo v nadaljevanju pomerila z zmagovalko dvoboja med Čehinjo Ive Žurnal24 main
Polona Hercog je uspešno začela nastope na turnirju WTA v Fesu. 68. igralka sveta je v prvem kolu po slabih treh urah ugnala Južnoafričanko Chanelle Scheepers (76. na lestvici WTA) s 6:7, 7:6 in 6:2.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je v drugem nizu že zaostajala z 0:3, a se nato vrnila v igro in na koncu vpisala prvo zmago v tretjem medsebojnem dvoboju s Scheepersovo, se bo v drugem kolu pomerila z Američanko Melanie Oudin. Dobro je igrala tudi v konkurenci dvojic. V uvodnem dvoboju je skupaj z Rusinjo Ksenijo Pervak premagala rusko navezo Alja Kudrjavceva/Arina Rodionova s 6:4, 1:6 in 10:6. V drugem kolu se bosta Hercogova in Pervakova pomerili s četrtima nosilkama, Hrvatico Darijo Jurak in Mervano Jugić-Salkić iz Bosne in Hercegovine.

Fes, WTA, 1. kolo:

Polona Hercog (Slo) : Chanelle Scheepers (JAR) 6:7 (8), 7:6 (1), 6:2

Polona Hercog/ Ksenija Pervak (Slo/Rus) : Alja Kudrjavceva/Arina Rodionova (Rus) 6:4, 1:6, 10:6.

Gasquet premočan za Kavčiča
Blaž Kavčič je nastope na teniškem turnirju ATP v Barceloni z nagradnim skladom skoraj dva milijona evrov končal v drugem kolu. V njem ga je premagal deveti nosilec, Francoz Richard Gasquet, ki je slavil s 6:3, 4:6 in 6:2. Kavčič je dvoboj zelo dobro začel in povedel z 2:0 v prvem nizu, a je Francozu hitro uspelo narediti preobrat. V drugem nizu je bil Kavčič najboljši v ključnih trenutkih, saj je v deseti igri z brejkom izid v nizih izenačil. V zadnjem nizu pa je Gasquet znova hitro dobil igro na začetni udarec Slovenca in nato prednost obdržal do konca dvoboja, ki je trajal slabi dve uri.

Barcelona, ATP, 2. kolo:

Richard Gasquet (Fra/9) : Blaž Kavčič (Slo) 6:3, 4:6, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.