Šport
2 ogledov

Poloni je uspel preboj na glavni turnir

Slovenka je bila v finalu boljša od Slovakinje. Žurnal24 main
Polona Hercog se je z zmago nad Kolumbijko Mariano Duque Marino uvrstila na glavni turnir OP Francije. Drugi turnir za grand slam tako ne bo minil brez slovenske udeležbe.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno končala kvalifikacije za nastop na drugem turnirju za grand slam v tej sezoni in si prvič v karieri zagotovila nastop na glavnem delu turnirja v članski konkurenci. Po zmagah nad Ukrajinko Julijo Vakulenko in četrto nosilko kvalifikacij Švicarko Stefanie Vögele je v tretjem kolu s 6:7(4), 6:4 in 6:1 premagala še 13. nosilko, Kolumbijko Mariano Duque Marino. Igralki se pred tem še nista pomerili, vlogo favoritinje pa je imela 20-letna Kolumbijka, ki je na lestvici WTA na 133. mestu (30 mest višje kot Hercogova). Njena naslednja nasprotnica je 19-letna Rusinja Alisa Klejbanova, sicer 23. nosilka v Parizu, in Polonina stara znanka s teniških igrišč. Na nedavnem turnirju v maroškem Fesu je Hercogovo premagala v četrtfinalu. Zdaj ima Polona lepo priložnost za maščevanje; v Fesu je bila namreč blizu zmage, a so nianse prevesile tehtnico na stran fizično izredno močne Rusinje.

Ob 18-letni Mariborčanki so se kvalifikacij za nastop na Roland Garrosu udeležili še Luka Gregorc, Maša Zec Peškirič in Andreja Klepač, a jim preboj med najboljše ni uspel, najboljša slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik pa mora zaradi poškodbe OP Francije izpustiti.

OP Francije, kvalifikacije, 3. kolo:

Polona Hercog (SLO) : Mariana Duque Marino (KOL, 13) 6:7(4), 6:4, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.