Šport
21 ogledov

Polonina krvnica utrpela poškodbo glave

Eugenie Bouchard EPA
Kanadčanka Eugenie Bouchard je zaradi poškodbe glave odpovedala udeležbo v konkurenci dvojic in mešanih dvojic na OP ZDA. Nastop v osmini finala posameznic je pod vprašajem.

Kanadska tenisačica, ki je v drugem krogu zadnjega Grand Slama sezone izločila najboljši slovensko predstavnico Polono Hercog, je v petek padla v garderobi in si poškodovala glavo.

Eugenie Bouchard | Avtor: EPA EPA
Bouchardova je po nasvetu zdravniške službe, ki bdi nad njenim zdravstvenim stanjem, odpovedala nastop v dvojicah, kjer bi morala zaigrati z Eleno Vesnino, in mešanih dvojicah, kjer je združila moči z Nickom Kyrgiosom.

Vzhajajoča zvezda svetovnega tenisa, ki je v New Yorku naposled premagala krizo, s katero se je srečevala celotno letošnjo sezono, je v tretjem krogu premagala Dominiko Cibulkovo, v osmini finala pa jo čaka obračun z Roberto Vinci. Njen nastop za zdaj še ni potrjen.

''Eugenie Bouchard je odpovedala nastopa v ženskih in mešanih dvojicah na OP ZDA. Gospodična Bouchard je utrpela poškodbo glave, potem ko ji je spodrsnilo v garderobi. Razsežnosti poškodbe ugotavlja zdravniško osebje. Zdravniki so Bouchardovi svetovali, naj odpove sobotne nastope, ona pa je njihov nasvet upoštevala. Odločitve o tem, ali bo nastopila med posameznicami, še ni sprejela,'' je v uradni izjavi zapisal direktor turnirja David Brewer.

Bouchardova je lani zaigrala v finalu Wimbledona in priplezala do petega mesta na računalniški lestvici WTA. Potem ko je v lanski sezoni nastopila v štirih finalih, je v letošnji zapadla v veliko krizo. Po seriji izpadov v prvih krogih turnirjev, v katero spadata tudi poraza na OP Francije in sveti travi Wimbledona, se je v New Yorku prebila vse do četrtega kroga, kjer pa bi ji nastop lahko preprečil nesrečen splet okoliščin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.