Šport
35 ogledov

Pomagal mu bo psiholog

nick kyrgios EPA
Avstralski tenisač Nick Kyrgios obžaluje incident v Šanghaju in je po besedah domače teniške zveze pristal na obisk športnega psihologa.

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki ga je združenje ATP zaradi nešportnega obnašanja na igrišču suspendiralo, se je odločil za profesionalno pomoč.

"Nick razume položaj, v katerem se je znašel, in sprejema posledice svojih nespametnih dejanj. Žal mu je in pomagali mu bomo poiskati profesionalno pomoč," so sporočili iz avstralske zveze.

Združenje ATP je 21-letnega Avstralca zaradi muhavega obnašanja v 2. krogu turnirja v Šanghaju suspendiralo za osem tednov do 15. januarja 2017.

A Kyrgiosu obenem ponudilo bližnjico: če gre teniški igralec na zdravljenje k športnemu psihologu, bo kazen krajša. Združenje mu bo tako kazen z osmih tednov skrajšalo le na tri, ob tem pa bo moral plačati še 25.000 dolarjev denarne kazni.

Kyrgios med teniško srenjo slovi po nešportnem obnašanju na terenu. Že leta 2014 je moral plačati 25.000 dolarjev kazni, potem ko je med dvobojem v Montrealu žalil Švicarja Stana Wawrinko in njegovo dekle.

''ATP ni samo policist, vendar mora tudi izboljšati situacijo. Po Šanghaju sem se pogovarjal z Nickom in bil je razočaran nad tem, kako se je vedel med dvobojem in na tiskovni konferenci. Gre za mladega športnika z velikim potencialom ter obilico talenta, ki se včasih ne zna soočati s sojem žarometov. V njegovem in našem interesu je, da si poišče pomoč,'' je povedal prvi mož ATP-ja Chris Kermode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.